• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kahta’da Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kahta’da Mekke’nin Fethi Kutlandı
Kahta Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği programla, Mekke'nin Fethi'nin 1385. yıl dönümü kutlandı.

Kahta Anadolu Gençlik Derneğinin düzenlediği programla, Mekke'nin Fethi'nin 1385. yıl dönümü kutlandı.

Kahta Kültür ve Turizm Konferans Salonunda gerçekleştirilen Mekke'nin Fethi adlı program Kahta Kültür ve Turizm Konferans Salonu'nda gerçekleşti. Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program Anadolu Gençlik Derneği üyesi olan gençlerin söylediği ilahileriyle devam etti.

Açılış konuşmasını Kahta Anadolu Gençlik Derneği Başkanı Abdullah Kılıç yaptı.

Abdullah Kılıç, "Miladi, 11 Ocak 630 tarihinde gerçekleşen Mekke'nin Fethi'nin 31 Aralıkta kutlanmasının nedeni; insanımızı bu gece yaşanılması muhtemel nahoş, çirkin, dinimize ve ahlaki yapımıza yakışmayan davranışlardan, günahlardan alıkoymak istememizdendir. 1385 yıl önce fethedilen Mekke'yi tekrar fethetmek değildir amacımız, insanımızın bu geceyi günaha bulaşmadan, hayırlı bir şekilde idrak etmeleridir muradımız.

Fetih ile işgalin en net bir şekilde ayrıştığı Mekke'nin Fethi'nin daha iyi anlaşılması ve de asıl fethin yüreklerin, gönüllerin fethi olduğunu bildirmektir muradımız.

Çözülmeye başlamış hatta çözülmüş olan toplumsal hayatımızın ve toplumun temelini oluşturan ailenin çözülmesini önlemek için öncelikle kendimizden başlamak üzere aile fertlerimizin gönüllerinin fethine atıfta bulunmaktır, Ailenin fethinin de sokağın mahallenin, çarşı ve pazarın ehilleştirilmesi, fethedilmesi, İslamileşmesi için olmazsa olmazı olduğunu belirtmektir muradımız.

Gönülleri fethedebilmenin, gerçek bir Fatih olabilmenin yolunun da Mekke'yi fetheden büyük kumandan ve örnek şahsiyet Hz. Peygamber Efendimizin hayatını örnek alıp fikirlerini yaşamaktan ve yaşatmaktan geçtiğini bildirmektir muradımız.

1385. yıldönümünü idrak ettiğimiz Mekke'nin Fethinin Kudüs'ün, Şam'ın, Bağdat'ın ve diğer mazlum coğrafyaların ve dahi tüm dünyanın fethine ve dolayısıyla 7 milyar insanlık alemin gönüllerinin fethine vesile olmasını dilerim" ifadelerini kullandı.

Kahta eski vaizi Fatih Yar ise yaptığı konuşmasında; "Allah'a hamd ile başlıyoruz ki şu yaptığımız hamd bir dakikalık tefekkür bile ne kadar büyük bir anlam taşıya bileceğini aslında anlamakta kalmamakta zorlanmayız. Şu anda bir düşünün dünyanın bir çok yerinde o kadar büyük günahlar işleniyor ki o kadar iğrenç işler yapılıyor ki sanki Allaha karşı gelme hususunda isyan konusunda insanlar yarış halindedir. Böyle bir gecede burada olmak Allah'a hamd etmek için sadece burada olmak Allah'a hamd etmek için yeter" ifadelerini kullandı.

Kahta’da Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kahta’da Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kahta’da Mekke’nin Fethi Kutlandı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim