• BIST 9693.46
  • Altın 2511.516
  • Dolar 32.573
  • Euro 34.7679
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 18 °C

Kahta Ziraat Odası'dan tarım konferansı

Kahta Ziraat Odası'dan tarım konferansı
Kahta Ziraat Odası ve GAP TEYAP tarafından "Yerel Kalkınma Stratejisinde Leader Yaklaşım" konulu konferans verildi.

Kahta Ziraat Odası ve GAP TEYAP tarafından "Yerel Kalkınma Stratejisinde Leader Yaklaşım" konulu konferans verildi.

Kahta Ziraat Odası'nda düzenlenen seminere, Kahta Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Fahri Can, Kahta Ziraat Odası Başkanı Fatin Rüştü Turanlı, Kahta Sert Kabuklu Meyve Üreticiler Birliği Başkanı Mehmet Sena Yıldırım, köy muhtarları, önder çiftçiler ve tarım danışmanları katıldı.

Konferansta GAP TEYAP uzmanlarından Zevaiddin Özcan tarafından, Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Yayınlanan Bakanlar Kurulu Kararı Hakkında Genç Çiftçiler ve Kadınlara yönelik proje hakkında katılımcılara bilgi verildi. Konferanstaki sunumunda, yerel kalkınmada yeni bir yöntem olan, Avrupa ve dünyanın tarımda gelişmiş ülkelerde uygulanan bu yaklaşımın Türkiye de uygulanmaya başlandığı bilgisini veren GAP TEYAP Uzmanı Zevaiddin Özcan, yereldeki grupların inisiyatif olarak yerel yönetimlerde aktif olmasına dikkat çekerek, 7 temel aşamadan oluşan yaklaşımda alan bazlı yerel kalkınma, yerel eylem gruplara oluşturma, tabandan tavana yaklaşım, yenilikçi, çok sektörlü eylemlerin bütünleştirmesi, iletişim ağı iş birliği ortaklığı şeklinde oluşması gerektiğini belirtti.

Seminer'de konuşan Kahta Ziraat Başkanı Fatin Rüştü Turanlı da Adıyaman'da açılması kararlaştırılan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu TKDK ofisinin önemine değinerek, "TKDK Bürosunun Adıyaman'da açılması kararı isabetli olmuştur. Oda başkanları ve çiftçiler olarak ofisin bir an önce açılmasını istiyoruz. TKDK Ofisinin açılmasıyla Adıyaman'da tarım sektörünün gelişmesi ve kırsal kesimdeki yaşayan insanların refah düzeyinin yükselmesine önemli katkılar sağlayacaktır" dedi.

Resmi Gazete'de yayımlanarak, yürürlüğe giren hükümetin genç çiftçilere yönelik 30 bin lira hibe ile ilgili olarak kararına değinen Başkan Turanlı, kararın çiftçiler arasında sevinçle karşılandığını, uygulama ile genç üreticilerin tarıma ve hayvancılığına daha fazla yöneleceklerini düşündüklerini ifade etti.Cihan

Kahta Ziraat Odası'dan tarım konferansı

Kahta Ziraat Odası'dan tarım konferansı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim