• BIST 9479.47
  • Altın 2503.351
  • Dolar 32.5935
  • Euro 34.7997
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 18 °C

Kahta MYO Öğrencileri, Teorik Bilgiyi Pratiğe Döktü

Kahta MYO Öğrencileri, Teorik Bilgiyi Pratiğe Döktü
Adıyaman'ın Kahta Meslek Yüksekokulu öğrenciler, Kahta'da bir otelde öğrencilerin teorik bilgilerini, pratik bilgilerle birleştirmek açısından bir gezi...

Adıyaman'ın Kahta Meslek Yüksekokulu öğrenciler, Kahta'da bir otelde öğrencilerin teorik bilgilerini, pratik bilgilerle birleştirmek açısından bir gezi düzenledi.

Adıyaman'ın Kahta Meslek Yüksekokulu, Turizm ve Otel işletmeciliği programında öğrencilerin donanımlı, deneyimli ve bilgili bir şekilde mezun olmaları amaçlanıyor. Öğrencilerin, dersliklerde teorik olarak yiyecek-içecek servisi, kat hizmetleri, ön büro hizmetleri derslerinin pratikte nasıl yapıldığını görmek amacıyla Turizm ve Otel İşletmeciği Programı Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mahir Serdar Yılmaz gözetiminde Kahta'da bir oteli ziyaret edildi. Teorikte verilen eğitimin pratikte nasıl yapıldığı göstermek amacıyla gerçekleşen otel ziyaretinde öğrencilere, müşterilerin giriş ve çıkış işlemleri, müşteri odaları, servisin nasıl yapıldığını Öğretim Görevlisi Mahir Serdar Yılmaz ve Otel personeli tarafından anlatıldı.

Aynı zamanda otel personeli tarafından otel içerisinde bulunan, resepsiyon, müşteri odaları, restoran, konferans salonu, mini bar, çamaşırhane, sigara içme odası gibi kısımlar öğrencilere tanıtıldı.

Küçük yaşlardan itibaren turizm sektörünün her türlü pozisyonda çalıştığını söyleyen otel yetkilisi Mustafa Baran Özbek; "Turizm sektöründe çalışmak isteyen personelin diksiyon, duruş ve dil bilgisine çok önem veriyoruz. Bu sektörde ilerlemek istiyorsanız size tavsiyem bol bol kitap okuyun. Sürekli kendinizi geliştirmenin yollarını arayın ve uygulayın. Yabancı dil öğrenmekle sıkıntı çeken öğrencilerimizin Türkçe dil bilgisi eğitimi almaları gerekiyor. Türkçe dil bilgisi eğitimini tam anlamıyla bilen kişiler yabancı dili daha hızlı kavrayabiliyor" ifadelerini kullandı.

Otel gezisi hakkında Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi Mahir Serdar Yılmaz ise; "Öğrencilerimizin teorik bilgilerini pratik bilgilerle birleşmek amacıyla bir otel gezisi düzenlemek istedik. Bu konuda bize ciddi anlamda yardımcı olan Mustafa Baran beye teşekkür ederim. Turizm bölümü işletmeciliği olarak öğrencilerimizin mesleki tecrübelerini ve bilgilerini artırmak amacıyla bu tür faaliyetlere devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kahta MYO Öğrencileri, Teorik Bilgiyi Pratiğe Döktü

Kahta MYO Öğrencileri, Teorik Bilgiyi Pratiğe Döktü

Kahta MYO Öğrencileri, Teorik Bilgiyi Pratiğe Döktü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim