• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 11 °C
  • İzmir 14 °C

Kahta İlçe Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan Çatan,

Kahta İlçe Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan Çatan,
Adıyaman'ın Kahta İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, Bağkur primlerine yapılan yüzde 35 zam ile esnaf'ın, emekliliği mezarda göreceğini...

Adıyaman'ın Kahta İlçe Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, Bağkur primlerine yapılan yüzde 35 zam ile esnaf'ın, emekliliği mezarda göreceğini söyledi.

Kahta İlçe Esnaf Sanatlar Odası Başkanı Tahsin Çatan, esnafı rahatlatıcı teşvik ve iyileştirmenin gelmediğini söyledi.

Esnaf ve sanatkarın büyük ölçüde mağdur olduğunu söyleyen Başkan Çatan, "Bölgenin ekonomik şartları ve sorunları göz önünde bulundurularak bizler yeni bir teşvik yasası beklerken, Bağkur primlerine yapılan zam ile esnaf ve sanatkarlarımız mağdur edilmiştir. Ulusal zincir marketleri karşısında esnaflarımız zaten büyük sıkıntılar çekmekte. Esnaf ve sanatkarlımız elektrik, kira, vergi ve Bağkur gibi giderleri karşılayamamakta. Esnaf ve sanatkarlarımızın korunması ve desteklenmesine yönelik teşvik beklerken Bağkur primlerine yapılan zamla esnaf ve sanatkarlarımızın sırtına ağır bir yük konmakta. Giderlerini karşılamakta zorlanan bir iş yerinin yapılan yüzde 35 zam ile 568 TL Bağkur primini nasıl ödeyecek. İlçemizde ciddi anlamda ekonomik bir durgunluk yaşanmaktadır. Bu durgunluğun önüne geçilebilmesi için hükümetin bir an önce kanuni değişiklik yaparak asgari ücretlinin aylık sabotaj vergisiyle birlikte 650 TL'yi bulan sigorta primlerini de aşağı çekmesi gerekmektedir. Aynı oranda Bağkur primlerini de aşağı çekilmelidir. Kahta'nın içinde bulunduğu teşviklerin sonlanması Kahta ekonomisine büyük darbe vurmuştur. İşsizliği yeniden artırmıştır. Eğer yeni bir teşvik yasası çıkacaksa mevcut esnaf mutlaka korunmalı.

Hatta küçük işletmelerde teşvikten faydalanan sigortalı sayısı 3'e kadar indirilmelidir. Bölgemizin ekonomik şartları göz önüne alınarak SSK ve Bağkur primlerinde mutlaka indirime gidilmeli. En az yüzde 50'ye varan oranlarda aşağı çekilmelidir. SSK ve Bağkur primlerini ödeyemeyen işyerlerimiz son yapılan zamla beraber emekliliği mezarda görür" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim