• BIST 8963.51
  • Altın 2278.807
  • Dolar 32.3097
  • Euro 35.0661
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 9 °C
  • İzmir 18 °C

Kahramanmaraş'ta taş ocağı için binlerce ağaç feda edildi

Kahramanmaraş'ta taş ocağı için binlerce ağaç feda edildi
Türkiye'de, orman alanlarının tahribine bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde kurulacak olan taş ocağı için 40 yıllık çam ağaçları...

Türkiye'de, orman alanlarının tahribine bir yenisi daha eklendi. Kahramanmaraş'ın Türkoğlu ilçesinde kurulacak olan taş ocağı için 40 yıllık çam ağaçları kesildi. Binlerce ağaç kıyımının yaşandığı bölgede şehrin oksijen deposunun yok edilmesine halk karşı çıkıyor. Ancak özel bir şirketin başlattığı çalışma kapsamında yaklaşık 2 bin 500 adet ağaç kesildi.

İlçeye bağlı Çakallı-Hasan Ağa Mahallesinde özel bir şirketin taş ocağı tesisi kurmak üzere başlattığı çalışmalar bölgeye 1970'li yıllarda dikilen ormanlık alanın sonu oldu. Resmi prosedürlerin tamamlanmasının ardından şirket yetkilileri ilçe merkezinin yanı başındaki taş ocağı kurulumunu hızlandırdı. Bölge halkının karşı çıkmasına rağmen, yaklaşık 2 ay önce başlayan çalışma kapsamında şehrin oksijen deposu konumundaki 10 hektarlık ormanlık alanda bulunan yaklaşık 2 bin 500 çam ağacı kesildi. Kesilen ağaçlar orman işçileri tarafından traktörlerle taşınarak yol kenarına istiflendi.

Tarım ve hayvancılık yaparak geçimini sağlayan Hasan Ağa Mahallesi sakinleri, ağaç katliamının yanı sıra kendi köy sınırları içinde kurulacak 6'ncı tesise tepki gösteriyor.

"BU ORMANI ÇOCUK GİBİ BÜYÜTTÜK"

Orman işçileri ağaçların taş ocağı için kesildiği bilgisini verirken mahalle sakinlerinden Mehmet Palabıyık, 40 yıldan bu yana ormana zarar vermediklerini söyledi. Para uğruna 2 bin 500 ağacın kesildiğini aktaran Palabıyık: "Bu orman 1975 yılında dikildi. Köyümüzde 10 bin küçük baş hayvan var. Bu orman büyüsün diye köyün hayvancıları bu ormanı el açıp göz yumdular, mallarını sattılar. Bu ormanı çocuk gibi büyüttük, 40 senedir bu köyde daha Allah'ın bir kulu çamın bir dalını kesmedi. Ama Elbistanlı bir kişi para kazanacak diye bu köyleri, bu milleti, bu malı hiçe sayaraktan geldi burada 2 bin 500'e yakın ağaç kesti. Buraya taş ocağı kurulacak, buna karşıyız ama, siyasi güç peşinde olduğu için bu adamı bir türlü çare bulamıyoruz. Toplantı da yaptık Kılılı kasabasında, yine bir netice alamadık, kaymakama gidiyoruz bizi baştan atıyor, belediye aynı keza, biz buraya kanımızın son damlasına kadar yaptırmamaya uğraşacağız. Ağaçlar kesildi, kesilirken biz görmedik, bir günde 3-5 hızarcı getirmiş kolcu başında ağaçları kesmişler." diye konuştu.

Büyük Birlik Partisi Kahramanmaraş İl Başkanı Hasan Kızıldağ ise kurulacak yeni tesisle birlikte bölgedeki maden ocağı sayısının 6'ya ulaştığını söyledi. Mahallenin kum ve maden ocaklarıyla abluka altına alındığını savunan Kızıldağ, "Bu ağaçlar taş ocağı açılması planlanan yerde kesilmiş olup yetkililerden aldığımız bilgi 110 dönümlük yerden 3 binin üzerinde ağaç kesileceği bize iletilmiştir." dedi.Cihan

Kahramanmaraş'ta taş ocağı için binlerce ağaç feda edildi

Kahramanmaraş'ta taş ocağı için binlerce ağaç feda edildi

Kahramanmaraş'ta taş ocağı için binlerce ağaç feda edildi

Kahramanmaraş'ta taş ocağı için binlerce ağaç feda edildi

Kahramanmaraş'ta taş ocağı için binlerce ağaç feda edildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim