• BIST 9568.86
  • Altın 2475.659
  • Dolar 32.4953
  • Euro 34.5705
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C
  • İzmir 26 °C

Kahramanmaraş’ta Talasemi Sempozyumu

Kahramanmaraş’ta Talasemi Sempozyumu
Türk Biyokimya Derneği, Hemoglobin Derneği ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Kahramanmaraş Talasemi Sempozyumu yapıldı.

Türk Biyokimya Derneği, Hemoglobin Derneği ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenlediği "Kahramanmaraş Talasemi Sempozyumu yapıldı.

Ramada Otel'deki kongreye Türkiye'nin bir çok ilinden tanınmış bilim insanı katıldı.

İlk gün KSÜ Rektörü Prof. Dr. Durmuş Deveci'in açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte Prof. Dr. Arzu Naciye Seven Anısına Türk Biyokimya Dernek Başkanı Doç. Dr. Doğan Yücel, "Laboratuvar Testlerinin Klinik Kullanımı ve Hemoglobin Bozukluklarına Yaklaşımı" konulu açılış dersini anlattı.

İkinci gün düzenlenen Yurdanur Kılıç ve Doğan Yücel'in oturum başkanlığını yaptığı Prof. Dr. Kıymet Aksoy'un emekliliğine "Talasemi ve Anormal Hemoglobinlere Güncel Yaklaşım" panelinde, M. Akif Çürük, "Alfa Talasemi Genotipleri ve HbH Hastalığı", Adnan Haşimi, "Hemoglobinopati Tarama Yöntemleri" ve Kıymet Aksoy "Neden Prenatal Tanı" sunumlarını gerçekleştirdi.

Oturum başkanlığını Cengiz Dilber ve Erdinç Yalın'ın yaptığı "Kahramanmaraş'ta Talasemi" konulu ikinci panelde de Ergül Belge Kurutaş, "Kahramanmaraş'ta Alfa ve Beta Talasemi", Can Acıpayam, "Çocuklarda Beta Talasemi", Fatih Temiz ise "Erişkin Kişilerde Beta Talasemi" konusundaki sunumlarını yaptı.

Şeref Olgar, Mehmet Davutoğlu ve Perihan Öztürk'ün oturum başkanlığını yaptığı Talasemide Hastalık Komplikasyonları konulu panelde ise Fatih Temiz, "Talasemide Endokrin Sorunlar ve Tedavisi", Derya Çimen "Talasemide Kardiyovasküler Sorular ve Tedavisi" ve Ali Erdal Karakaya "Talasemide Cerrahi Sorunlar ve Tedavisi" sunumlarını gerçekleştirdi.

Oturum başkanlıklarını Ali Çetinkaya ve Mehmet Şeneş'in yaptığı "Kök Hücre" konulu panelde Atila Tanyeli "Kök Hücrenin Dünü, Bugünü ve Yarını", İbrahim Bayram "Talasemi ve Orak Hücre Anemide Kök Hücre Nakli"ve Volkan Baltacı "Kök Hücre Kaynağı İçin Preimplatasyon Genetik Tanı" sunumlarını yaptı.

Oturum başkanlıklarını Vahap Okan ve Serap Yalın'ın yaptığı Talasemide Transfüzyon, Demir Yükü ve Tedavisi konulu panelde Yurdanur Kılınç "Talasemili Hastalarında Transfüzyon ve Karşılaşılan Sorunlar", Sinan Akbayram, "Talasemide Demir Yükü Ölçümü ve İzlemi" ve İlgen Şaşmaz "Hastalarda Demir Şelasyon Etkinliği ve Güvenliği" sunumlarını gerçekleştirdi.

Mehmet Akif Çürük ve Mesut Garipardıç'in oturum başkanlığını yaptığı Serbest Konular başlıklı panelde Lülüfer Tamer Gümüş "Hematolojik Hastalıkların Tanı ve Tedavisinde miRNA'ların Yeri", Hakan Kıran "Kordon Kanı Bankacılığı" ve Gönül Oktay "Evlilik Öncesi Tarama ve Genetik Danışmanlık" sunumlarını gerçekleştirdi.

SEMPOZYUMUN ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU

Sempozyumun sonunda düzenlenen gala yemeğinde, Kongre Bilimsel Kurulu tarafından karar verilen en iyi sözlü bildiri dalında birincilik ödülünü "Hemoglobin D Taşıyıcı Olan Bir Ailede LRP-1 ve 8-İzoprostaglandin Düzeylerinin Değerlendirilmesi" sunumuyla Erkan Öner, "Kahramanmaraş'ta Hemoglobin C Taşıyıcılığı: Hb SC Hastalığı Hakkında Bir Olgu Sunumu" sunumuyla Medine Çitil ve üçüncülük ödülünü "Talasemi Taramasında Antalya Halk Sağlığı Laboratuvarı Sonuçlarının Değerlendirilmesi" konulu sunumuyla Fazıla Atakan Erkal aldı. En İyi Poster dalında birincilik ödülünü birincilik ödülünü "Kahramanmaraş İlinde Alfa Talasemi Genotipleri: Moleküler Çalışma" sunumuyla Perihan Sümer, ikincilik ödülünü "Kahramanmaraş İlinde Hemoglobin SE hastalığı: Bir Olgu Sunumu" Emrah Aksan ve üçüncülük ödülünü "Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Biyokimya Laboratuvarında Hemoglobin A2 Yüksekliklerinin Değerlendirilmesi" Tevfik Balcı aldı.

En İyi Poster ödülleri Prof. Dr. Cengiz Dilber, Prof. Dr.Akif Çürük ve Prof. Dr. Ramazan Günaştı tarafından verildi. En İyi Sözlü Bildiri ödülleri Prof. Dr. Yurdanur Kılıç, Prof. Dr. Kıymet Aksoy, ve Prof. Dr. Doğan Yücel tarafından verildi.

Kahramanmaraş’ta Talasemi Sempozyumu

Kahramanmaraş’ta Talasemi Sempozyumu

Kahramanmaraş’ta Talasemi Sempozyumu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim