• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 16 °C

Kahramanmaraş’ta Kar Festivali Pazar Günü

Kahramanmaraş’ta Kar Festivali Pazar Günü
Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Beyaz örtüsüne kavuşan Yekikuyular'da 2. Kar festivalimizi 31 Ocak Pazar günü yapıyoruz"...

Kahramanmaraş'ın Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, "Beyaz örtüsüne kavuşan Yekikuyular'da 2. Kar festivalimizi 31 Ocak Pazar günü yapıyoruz" dedi.

Festival alanında yaz aylarında yoğun bir çalışma gerçekleştirerek tüm alt yapı işlerini tamamlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, Yedikuyular mevkisinin beyaz örtüyle buluşmasıyla çalışmalarına hız verdi. Farklı etkinlikler ve aktiviteler hazırlayan Dulkadiroğlu Belediyesi, kar seviyesinin beklenen boyuta gelmesiyle festivalin 31 Ocak Pazar günü 11.00 ile 16.00 saatleri arasında yapılacağını açıkladı.

Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, geçtiğimiz yıl oluşan eksikleri de göz önünde bulundurarak bu yıl etkinliğe daha iyi hazırlandıklarını kaydetti. Bu pazar yapmayı planladıkları festivale katılımın yoğun olacağını öngördüklerini anlatan Başkan Okay, yaşanacak bu yoğunluktan oluşacak eksiklikleri şimdiden tespit ettiklerini ve gereken tüm tedbiri aldıklarını anlattı.

Bu yıl trafikle ilgili bir problem yaşamamak için alınan tedbirleri anlatan Başkan Okay, şunları söyledi:

"Geçtiğimiz yıl ilginin beklenenden yüksek olması ve bizim tecrübesizliğimizden ciddi bir trafik sorunu yaşadık. Bu yıl aynı sorunla karşı karşıya kalmamak için dersimize iyi çalıştık. İlk olarak yaz aylarında bölgede durum tespiti yaptık ve nereye ne yapabilirizi ortaya koyduk. Son baharda da bölgede çalışmaya başladık. İlk olarak belirlediğimiz 27 dönümlük bir alanda otopark yapılmasına kararlaştırdık. Ekiplerimiz son baharda çalışmalarını tamamladı ve 27 dönümlük bir alanı otopark olarak festivalde kullanmak üzere şekillendirdik. Bunun yanı sıra Dulkadiroğlu Kaymakamlığımızla da istişareler yaptık. Bölgede jandarma ve güvenlik kuvvetleri trafik düzenlemesinde bizlere yardımcı olacak. Arızalanan araçlar için bölgede çekici ve kurtarıcılar bulunduracağız. Alınan bu tedbirlerle bölgede yaşanacak trafik sorununu çözüme kavuşturmuş olacağımızı düşünüyorum."

Başkan Okay, festival alanında da alt yapı çalışmaları yaptıklarını anlatarak şunları söyledi:

"Bölgenin engebeli yapısından dolayı vatandaşlarımız bazı zorluklar yaşıyordu. Bu sorunu da ortadan kaldırmak için 20 dönümlük bir alanda düz bir alan oluşturmak suretiyle alt yapı çalışması yaptık. Yine bu alan içerisinde vatandaşlarımızın kullanacağı sosyal alanlar oluşturduk. İkram alanlarımız ve ihtiyaç duyulan her şey bu alanda mevcut olacak."

Festivale katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunacaklarını kaydeden Başkan Okay, "Kar Festivalimizle geleneksel hale getirdiğimiz sucuk ekmek ikramımız bu yılda devam edecek. Bunun yanı sıra vatandaşlarımıza tatlı, çay, ayran ve su ikramlarımızda olacak. Ayrıca, vatandaşlarımızın açacağı stantlardan da misafirlerimiz faydalanacak" dedi.

Kar Festivali'nde yaşanabilecek acil durumları da göz önünde bulundurduklarını anlatan Başkan Okay, "Her türlü durumu göz önünde bulundurmamız gerekiyor. Bu nedenle festival alanında 112 acil ekipleri ve arama kurtarma ekipleri de hazır bulunacak. Ayrıca soğuktan etkilenen vatandaşlarımızın ısınacağı ısı çadırı ve dinlenme alanları da oluşturacağız. Her türlü aksiliklerde belediye görevlilerimiz vatandaşımızın hizmetinde olacak. Kayak ve kızak alanları da ayrı olacak. Vatandaşların yaralanmaların önlemek için bu gibi tedbirleri de alacağız."

Festivalin yerel sanatçı konserleriyle renklendirileceğini anlatan Başkan Okay, "Festivali yerel sanatçı konserleriyle renklendireceğiz. Alt yapı çalışmalarımızda bir de konser alanı belirlemiştik. Bu konser alanında bölgesel sanatçılarımız vatandaşlarımızı şarkılarla ve türkülerle eğlendirecek. Şenliklerde offroad oyunları da olacak. Vatandaşlarımıza adrenalini yüksek görsel eğlenceler de sunmayı hedefliyoruz. Bu konuda Kahramanmaraş'ımızı offroad sporunda başarı ile temsil eden arkadaşlarımızı festival alanına davet ettik. Onlara güzel bir alan belirledik ve burada karlı arazide yarış yapma imkanı sunacağız."

Kahramanmaraş’ta Kar Festivali Pazar Günü

Kahramanmaraş’ta Kar Festivali Pazar Günü

Kahramanmaraş’ta Kar Festivali Pazar Günü

Kahramanmaraş’ta Kar Festivali Pazar Günü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim