• BIST 9481.2
  • Altın 2495.998
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.7838
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kahramanmaraş’ı elektrik faturası çarptı

Kahramanmaraş’ı elektrik faturası çarptı
Kahramanmaraş'ta son gelen elektrik faturaları vatandaşın tepkisini çekti.

Kahramanmaraş'ta son gelen elektrik faturaları vatandaşın tepkisini çekti. Elektrik faturalarının neredeyse yarı yarıya yükseldiğini vurgulayan vatandaşlar, yetkililerden çözüm istedi. Vatandaşlar il ve ilçelere enerji dağıtımı yapan AKEDAŞ'a tepki gösterdi.

Kahramanmaraş'ın Afşin ilçesinde bir vatandaşa gönderilen faturada kullanım bedeli 0 olmasına rağmen açma kesme işlemi yapılarak fatura 42 TL'ye çıktı. Yeni aldığı evin elektriğini açtırmak için AKADEŞ'a gittiğini belirten ev sahibi H.G. elektrik tüketimi olmadığını fakat 42 TL'lik faturası olduğunu yetkililerden faturanın içeriği hakkında bilgi alamadığını söyledi. Kullanılmayan saate açma kesme işlemin yapılmasına bir anlam veremediğini belirten H.G. "Hem kesme açma işlemi bindirmişler hem de gizli zamlarla beraber 20 TL fazla yazarak faturamı 42 TL'ye çıkarmışlar. Şikâyet edemiyoruz. Şikayet ettiğimizde ellerinden gelen her zorluğu bize çıkarıyorlar. Doğudaki elektik parasını bizden mi çıkartıyorlar." şeklinde tepkisini dile getirdi.

İl geneli ve ilçelerde yaşayan vatandaşların faturaların kabardığından şikayet ederek bir çözüm bulunması istediği yetkililere seslenen vatandaşlar "Aktif enerji bedeli ile TRT fonu ve enerji fonu gibi yüzdesel olarak tahsil edilen bedeller aynen faturalarda yer alıyor. Elektrik faturalarına karartma uygulanmış. Bu karatma, çokça sözü edilen şeffaflık ilkesine aykırı olduğu gibi, tüketicinin bilgilenme hakkının gasbı anlamına geliyor. Faturalarda da görülebilen kayıp-kaçak bedeli kamuoyunun tepkisi üzerine gizlenerek çıplak elektrik bedeli içine dahil edilmişti. Faturalarda görünmez kılınmış olan kayıp-kaçak bedeli şimdi de tarife düzenlemesinde sır haline getirildi" diyerek tepki gösterdiler.

Ocak ayında Kahramanmaraş'ta yaşayan iki öğrencinin kaldığı eve gelen faturada tüketim bedeli 244 TL gösterilmesine rağmen ödenecek tutar 480 TL. Yüksek gelen elektrik faturalarıyla şok olan öğrenciler, "2015 yılı Aralık ayındaki faturamızda dağıtım bedeli 4,52 TL olarak belirlenmiş. Ancak bu rakam 2016 Ocak ayında 17,24 TL olmuş. Burada gizli bir zam var, dağıtım bedeli ne demek. Faturamızda gerektiği kadar pay ödüyoruz. Öğrenciyiz. Isınmayı doğal gazla karşılıyoruz. Bu gidişle sıkıntıya gireceğiz. Gerekli mercilerin bunlarla ilgilenmesini istiyoruz." dedi.

Kahramanmaraş’ı elektrik faturası çarptı

Kahramanmaraş’ı elektrik faturası çarptı

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim