• BIST 9079.97
  • Altın 2307.267
  • Dolar 32.3405
  • Euro 35.0516
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 21 °C

Kahramanmaraş Tekstilde İlk Dörtte

Kahramanmaraş Tekstilde İlk Dörtte
Kahramanmaraş, toplam tekstil ürünleri net satışlarında yüzde 8 pay ile dördüncü büyük şehir oldu.

Kahramanmaraş, toplam tekstil ürünleri net satışlarında yüzde 8 pay ile dördüncü büyük şehir oldu.

Türk Tekstil ihracatının yüzde 7'sini tek başına gerçekleştiren Kahramanmaraş, tekstil ürünleri net satışlarındaki payı sıralamasında 4. sırada yer aldı. Denizli, Adana ve İzmir gibi illeri tekstilde geride bırakan Kahramanmaraş, Türkiye pamuk ipliği üretiminin ise yüzde 35'ini sayıları 71 bulan fabrikalarda gerçekleştiriliyor.

2015 yılında 493 milyon dolarlık tekstil ihracatı ile Türk tekstil sektörü ihracatının direkt olarak yüzde 7'sini yapan Kahramanmaraş, dolaylı olarak ise 2,5 milyar dolara yakın yurtiçi satışı ile Türk tekstil sektöründe önemli bir piyasa aktörü olarak rol oynuyor.

Tekstil ürünleri net satışlarındaki payı sıralamasında yüzde 31,5 ile İstanbul birinci olurken yüzde 19,6 ile Gaziantep ikinci oldu. Bursa ise yüzde 14 ile üçüncü olurken yüzde 8 ile Kahramanmaraş dördüncü sırada yer aldı.

"ÇIRÇIR FABRİKALARINDAN BÜYÜK ENTEGRE TESİSLERE DÖNDÜK"

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Karaküçük, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "1980 yılından sonra planlı üretim neticesinde Kahramanmaraş birçok sektörde zirve konumunda. Amiral gemimiz olan tekstilde Türkiye sıralamasında dördüncüyüz" dedi.

80'li yıllardan sonra başlayan değişim hareketine Kahramanmaraş'ın çabuk entegre olduğunu belirten Karaküçük, "Teknolojik yatırım sayesinde tesislerimizi geliştirebilirdik. Gelişim neticesinde birçok sektörün lideri konumuna geldik. Özellikle tekstilde yakaladığımız başarı Türkiye'de bizi ilk dörde taşıdı. Bu başarıyı kazanmamızda işçisinden patronuna emeği geçen herkese teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Karaküçük, ülke ekonomisine yön veren Kahramanmaraş'ın tekstil alanında ihracat payının yüzde 7 olduğunu, Kasım ayına kadar 717 milyon 970 bin 500 dolarlık ihracat gerçekleştiğini kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim