• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor
Onikişubat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" Projesi kapsamında tüm okullarda 36 bin...

Onikişubat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle başlatılan "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" Projesi kapsamında tüm okullarda 36 bin kitap dağıtılıyor.

Başkan Mahçiçek, "Kahramanmaraş ülkemizin düşünce hayatında çok önemli bir noktada. Bu tabloyu bundan sonraki süreçte de devam ettirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

Onikişubat Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından başlatılan "Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor" Projesi kapsamında, okullarda kitap dağıtımına başlandı.

Kahramanmaraş'ta eğitim veren tüm okullarda gerçekleştirilen proje ile tam 36 bin kitap öğrencilerle buluşturulacak. Mayıs ayının ilk haftasına kadar devam edecek "okuma" sürecinin ardından ise isteyen öğrenciler okudukları kitaplar üzerinden ödüllü sınava tabi tutulacak.

Projenin Zekeriya Tanrıverdi İmam Hatip Ortaokulu'nda gerçekleştirilen kitap dağıtım töreninde konuşan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, aydınlık nesiller yetiştirmek için eğitime katkı sunmaya devam devam edeceklerini söyledi.

Teknik ve fiziki hizmetlerin her zaman yapılabileceğini, ancak eğitim adına atılan adımların her şeyden önemli olduğunu vurgulayan Başkan Mahçiçek, "Özveriyle çalışıp, çocuklarımıza sahip çıkmak zorundayız" dedi.

Özellikle kırsal bölgelerde çalışan öğretmen ve din görevlilerine çok büyük görevler düştüğünü belirten Mahçiçek, "Öğretmenlerimiz ve din görevlilerimiz görevlerini iyi yaparsa bu çocuklarımız kötü yol ve alışkanlıklara meyil etmez" diye konuştu. Mahçiçek, şöyle devam etti:

"Biraz daha özverili çalışmamız lazım. Bu çocuklara sahip çıkmamız lazım. Yani çocukları motive ederseniz, onları kurtaracağız. Bu alanda gayret etmemiz lazım. Çünkü onlar bu ülkenin çocukları. Biz 115 caminin tamiratını yapmışız. Bir milyon 600 bin TL para harcamışız. 95 okulumuzun tamiratını yapmışız. Hemen her köy okuluna oyun takımı koymuşuz. Bahçesinde çamur diye bir şey koymamışız. Ama bunlar yetmez, çocuklara bizatihi sahip çıkmamız lazım. Biz bu bağlamda bu projeleri yapacağız. Yani hep beraber inşallah bu ülkenin çocuklarına sahip çıkmamız lazım. Biraz fedakarlık yapmamız lazım. İşte bugünkü bu proje bu bağlamda çok önemli."

"DÜŞÜNCE HAYATINDAKİ ÜRETKENLİĞİMİZİ SÜRDÜRMELİYİZ"

Kahramanmaraş'ın Türkiye'nin düşünce hayatında çok önemli bir yeri olduğunu vurgulayan Mahçiçek, bundan sonraki süreçte de bu tablonun sürmesi gerektiğini söyledi. Mahçiçek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Kahramanmaraş düşünce hayatında çok önde olan bir memleket Allaha şükür. Özellikle cumhuriyet döneminde çok önemli isimler yetiştirdik. Rahmetli Üstattan başlayın, Cahit Zarifoğlu, Erdem Beyazıt, Rasim Özdenören ve Akif İnan bunlardan bazıları. Bu yapının devam etmesini istiyoruz. Kahramanmaraş'ın düşünce planında geçmişteki üretkenliğini tekrar kazanmasını istiyoruz. Bunu hep beraber yapacağız. Bunun yanında sizlerin de bize sunacağı projeler varsa biz her zaman bunlara açığız."

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ise projenin detayları hakkında bilgiler verdi. Bu proje ile Kahramanmaraş'taki tüm öğrencilere ulaşmayı amaçladıklarını ifade eden Akkurt, projeye hiç düşünmeden destek veren Başkan Mahçiçek'e teşekkür etti. Akkurt, şöyle konuştu:

"Çok ciddi bir proje, çok ciddi bir çalışma. Geçen yıl biz bunu biraz daha amatör bir ruhla yapmıştık ama ciddi bir noktaya gelmişti. O yüzden devam etmeliydi. Bu yıl da Onikişubat Belediyemizle birlikte bu süreci tamamlayacağız. Burada sadece öğrencilere yönelik olmayacak bu çalışma. Okul müdürlerimiz ve öğretmenlerimiz de bu kitaplardan istifade edebilecekler. Böylelikle okuyan kültür alanlarını hep birlikte oluşturmuş olacağız. Böylece iyi insan, iyi vatandaş ve vatanını, milletini seven insanlar yetiştirmeyi amaçlayacağız. Öte yandan u yıl da projemiz kapsamında okur-yazar buluşmalarını devam ettireceğiz. İnşallah siz okul müdürlerimizden de aynı ölçüde katkı sunmanızı arzu ediyorum."

Belediye Başkan Yardımcısı Havva Ece Saygaz, Onikişubat İlçe Milli Eğitim Müdürü Enver Gökşen, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Sarıtürk ve okul müdürlerinin katıldığı programda daha sonra kitapların dağıtımı gerçekleştirildi.

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim