• BIST 9051.7
  • Altın 2298.322
  • Dolar 32.3144
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 26 °C

Kahramanlar İçin Geç Gelen ’Vefa’

Kahramanlar İçin Geç Gelen ’Vefa’
Güney Kore Devleti, 1950 yılında Kore'de gazi olan Türk askerlerine, 66 yıl aradan sonra şeref madalyası gönderdi.

Güney Kore Devleti, 1950 yılında Kore'de gazi olan Türk askerlerine, 66 yıl aradan sonra şeref madalyası gönderdi. Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın şeref madalyasını takdim ettiği Kore Gazisi İsmail Kaya, "Bu madalyalardan evde çok var" diyerek, kendilerine gösterilen geç vefaya adeta sitemde bulundu.

Türkiye Muharip Gaziler Derneği Edirne Şubesi binasında gerçekleştirilen törene, Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, İl Emniyet Müdürü Adnan Armağan Erdoğan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Özcan, Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış ve yönetim kurulu üyeleri ile Kore Gazileri Süleyman Meriç, Fikret Atakan, İsmail Kaya, Salim Epçeli, Gani Bişi ve aileleri katıldı.

Edirne Muharip Gaziler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Fevzi Demir, madalya takdim töreni öncesi yaptığı konuşmada, Kore'de kahramanca savaşarak geri dönen Türk gazilerin bir çocuğunun artık hayatta olmadığını dile getirerek, "66 yıl önce 1950 yılının soğuk bir Ekim günü Tuğgeneral Tahsin Yazıcı komutasında Güney Kore'ye giden 5 bin 455 kişilik Türk Tugayımızın 754 zayiatla geri dönen ve bugün büyük bir bölümü Allah'ın rahmetine kavuşan, kahraman Kore Gazilerimize, Kore Devleti tarafından gönderilen ve onlar için manevi değeri paha biçilemez olan şeref madalyalarını takdim etmek için buradayız" ifadelerini kullandı.

İlk olarak Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç tarafından Kore Gazisi Süleyman Meriç'e madalyası takdim edildi. Garnizon Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yener Yörük, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bilgin Özbaş ve Edirne Muharip Gaziler Derneği Başkanı İbrahim Çalış tarafından da Kore Gazileri, Fikret Atakan, İsmail Kaya, Salim Epçeli ve Gani Bişi'ye şeref madalyaları takdim edildi.

Kahramanlar İçin Geç Gelen ’Vefa’

Kahramanlar İçin Geç Gelen ’Vefa’

Kahramanlar İçin Geç Gelen ’Vefa’

Kahramanlar İçin Geç Gelen ’Vefa’

Kahramanlar İçin Geç Gelen ’Vefa’

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim