• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Kahraman yolculara cesaret madalyası!

Kahraman yolculara cesaret madalyası!
Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Amsterdam-Paris seferini yapan hızlı trendeki ağır silahlı bir saldırganı etkisiz hale getiren üç Amerikalı yolcuya "kahramanlıkları" nedeniyle teşekkür etti.

ABD Başkanı Barack Obama da Amerikalı yolcuların kahramanca davranarak belki de çok daha kötü bir trejediyi önlediğini söyledi.Saldırganın gözaltına alındığı Arras kentinde üç Amerialı ile onlara yardımcı olan bir İngiliz yolcu belediye tarafından "cesaret madalyasına" layık görüldü.Halen hastanede tedavisi süren Amerikalı dışındakiler madalyalarını aldı.

Fransa İçişleri Bakanı Bernard Cazeneuve ise henüz kimliği tespit edilemeyen saldırganın, radikal İslamcılarla bağlantılı olduğunu düşündüklerini söyledi.Saldırganın geçmişte İspanya'da yaşadığı, geçen yıl Suriye'ye gittiği, Fransa'ya döndüğü ve kısa bir süre önce trene bindiği Belçika'nın başkenti Brüksel'e taşındığı bildiriliyor. Fransa, İspanya ve Belçika istihbarat servislerince takip edilen saldırganın, Ocak ayında Belçika'nın Verviers kentinde gözaltına alınan bazı kişilerle bağlantılı olduğu düşünülüyor.'Tüfeği, tabancası, bıçağı vardı'Amerikalı yolcuların müdahale ettiği 26 yaşındaki Faslı saldırgan, silahını vagonda önünde yürümesini söylediği bir mürettebata yöneltmişti.Saldırganın Kalaşnikof tipi tüfek, tabancı ve bıçak taşıdığı bildiriliyor.Onu etkisiz hale getiren yolculardan ikisinin halen izindeki askerler olduğu açıklandı. Askerler Spencer Stone ve Alek Skarlatos, çocukluk arkadaşları Anthony Sadler ile birlikte Paris'e gidiyordu.Üç Amerikalıya yardım eden Chris Norman ise Fransa'da yaşayan bir İngiliz.Yaralanan ve tedavileri süren biri ABD, diğeri İngiltere vatandaşı iki kişinin hayati tehlikelerinin bulunmadığı açıklandı.Fransız aktör Jean-Hugues Anglade de saldırı sırasında alarm düğmesine basmak için camı kırmaya çalışırken hafif şekilde yaralandı. Fransa polisi ise olayla ilgili soruşturma başlattı.​

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim