• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kahraman Şoför, Yaralı Olduğu Halde Yolculara Yardım Etmiş

Kahraman Şoför, Yaralı Olduğu Halde Yolculara Yardım Etmiş
Ankara'daki saldırıda tamamen yanan yolcu otobüsünün camından fırlayan şoför Yılmaz, yaralarına aldırmadan otobüsteki vatandaşların çıkarılmasına yardım etmiş.

Ankara Kızılay'daki terör saldırısında hurdaya dönen yolcu otobüsünün şoförü Necati Yılmaz, yaralarına aldırmadan önünde bulunan halk otobüsündeki vatandaşların çıkarılmasına yardım etmiş.

Ufuk Üniversitesi Dr. Rıdvan Ege Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesinde tedavi altında olan Yılmaz, yüzünde, el ve bacaklarında yanıklar bulunduğunu, genel durumunun ise iyi olduğunu söyledi.

"PATLAMA HAREKET HALİNDEYKEN OLDU"

Kullandığı Esertepe-Kızılay-Bakanlıklar seferini yapan 284 numaralı otobüste 10'un üzerinde yolcu bulunduğunu anlatan Yılmaz, şunları kaydetti:

"Saat 18.40'ta Zafer Çarşısı karşısındaki duraktan yolcu aldım. Kızılay'daki trafik lambası yeşil yanıyordu. Sönmesine 50 saniye vardı. Ben orta şeritten seyrediyordum. Yaklaşık 30 kilometre süratim vardı. Sol şerit boştu. Sağ şeritte bir taksi ile halk otobüsü vardı. Işıkları geçtikten 50 metre sonra kendimizi bir alev topunun içerisinde bulduk."

"OTOBÜSÜN HAVAYA FIRLADIĞINI HİSSETTİM"

Büyük bir patlama meydana geldiğini söyleyen Yılmaz, "Otobüs sol şeride doğru savruldu. Patlama sağ tarafta orta kapıya yakın yerde, otobüs hareket halindeyken meydana geldi. Patlamanın etkisiyle otobüsün havaya fırladığını hissettim" ifadelerini kullandı.

"PARÇALANAN CAMDAN DIŞARI FIRLADIM"

Otobüsün parçalanan camından dışarı fırladığını anlatan Yılmaz, bir süre yerde yattıktan sonra kalkarak önünde bulunan halk otobüsüne yöneldiğini aktardı.

"CAN HAVLİYLE DIŞARI ÇIKMAK İSTEYEN VATANDAŞLARA YARDIMCI OLMAK İSTEDİM"

Halk otobüsünde bulunanların dışarı çıkmaya çalıştığını dile getiren Yılmaz, "Dışarı ilk çıktığımda bilincim yerindeydi. Bir yandan kanamam devam ederken bir yandan da dolaşıyordum. Can havliyle dışarı çıkmak isteyen vatandaşlara yardımcı olmak istedim.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim