• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kahraman, “Medya geniş katılımlı bir tartışma, haberleşme, bilgilenme zeminidir”

Kahraman, “Medya geniş katılımlı bir tartışma, haberleşme, bilgilenme zeminidir”
Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mahmut Kahraman "Medya geniş katılımlı bir tartışma, haberleşme, bilgilenme zeminidir. O nedenledir ki, toplumun tercih ve...

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mahmut Kahraman "Medya geniş katılımlı bir tartışma, haberleşme, bilgilenme zeminidir. O nedenledir ki, toplumun tercih ve yönelimlerine saygısız ceberut yapılar basını susturmanın, karartmanın veya onu kendi maksatlarına alet etmenin ve aracı kılmanın yollarını denemişlerdir" dedi.

Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti (CGC) Yönetim Kurulu Üyeleri ve bazı üyeler, Eğitim Bir-Sen'i ziyaret etti.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyarette yaptığı açıklamada, sendika başkanı Mahmut Kahraman'a sendikanın yeni hizmet binasının yeni yerinin hayırlı olması temennisinde bulundu.

Memur-Sen ve bağlı sendikaların, üyelerinin haklarının daha iyi seviyelere ulaşması adına başarılı çalışmalar yaptığını, toplumu ve insanlığı ilgilendiren gelişmeler karşısında da duyarlı davranışının ilgiyle takip edildiğini aktaran Cihangir, bu anlamada Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Başkanı Mahmut Kahraman'ı tebrik etti.

Cihangir açıklamasında, gazetecilerin toplumun bilgi edinmesi konusunda en net ve en doğru bilgileri topluma yansıttığını belirterek, "Gazeteciler, toplumda yer alan bilgi kirliliğini ortadan kaldırmak ve onlara yol gösterme konusunda toplumun bilgi ışığıdır" dedi.

Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Mahmut Kahraman'da ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirtti.

Hak ve özgürlük esaslı demokratik ortamlarda en etkili kitle iletişiminin medya yoluyla kurulduğunu kaydeden Kahraman, "Medya geniş katılımlı bir tartışma, haberleşme, bilgilenme zeminidir. O nedenledir ki, toplumun tercih ve yönelimlerine saygısız ceberut yapılar basını susturmanın, karartmanın veya onu kendi maksatlarına alet etmenin ve aracı kılmanın yollarını denemişlerdir. Ayrıca bu milletin yanında, yanıltmayan, etik ve ilkeli tutum, gazeteciliğe ve gazetelere daha fazla itibar kazandırmıştır. Ancak her modern gelişmede olduğu gibi, bu etkinin kimi güçler tarafından istismar edilerek zaman zaman baskı ve şantaj aracına dönüştürüldüğü de bir gerçektir. Hak ve hukuku en çok gözetmesi gereken gazeteciler, maalesef kimi yanlış ilişkiler ağı içinde böyle bir çelişki içinde olabilmektedir. Basın, iş kolu itibarıyla her alan ve kademesinde stresli, sıkıntılı, yıpratıcı, riskli bir faaliyet alanıdır" ifadelerini kullandı.

Kahraman, CGC yönetimine sendika binasını tanıttı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim