• BIST 8737.87
  • Altın 2236.233
  • Dolar 32.3361
  • Euro 35.1035
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C
  • İzmir 13 °C

Kahraman işçi gölete düşen karacayı böyle kurtardı

Kahraman işçi gölete düşen karacayı böyle kurtardı
Sarıyer’de köpeklerin kovaladığı karaca gölete düşünce imdadına Kuzey Marmara Otoyolu’nun şantiyesinde çalışan bir işçi koştu.

Karla kaplı bayırdan aşağıya inip gölete ulaşan kahraman işçi, yaralı karacayı kurtararak sırtında taşıdı. Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürü Nevzat Alğan, kahraman işçiye teşekkür belgesi verdi.

Olay Sarıyer Uskumruköy’de meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, karın yağmasıyla kendilerine yiyecek bir şey bulamayan köpekler bir karacayı kovalayarak gölete düşmesine neden odu. Kuzey Marmara Otoyolu’nun çalışmalarının yapıldığı şantiye alanındaki gölete düşen karacanın yardımına ise bir işçi koştu. Olayı gören şantiye çalışanı köpekleri uzaklaştırarak itfaiye ekiplerine haber verdi. Bu sırada köpekleri uzaklaştıran işçi Murtaz Demir, düştüğü gölette donma tehlikesiyle karşı karşıya kalan karacayı kurtarmak için hemen harekete geçti. Yaklaşık 200 metre aşağıya inen işçi Demir, gölette yardım bekleyen karacayı çıkardı. Murtaz Demir, yaklaşık bir saat verdiği mücadele sonucunda karacayı düştüğü göletten çıkardı.

Demir, köpeklerin kovalaması sonucu gölete düşen yaralı karacayı sırtına alarak yukarı çıkarmaya başladı. Bu sırada olay yerine gelen itfaiye ekipleri de güvenlik tedbirleri alarak gölete indi. Murtaz Demir’in sırtından karacayı alan ekipler yaralı hayvanı yukarı çıkardı. Yaralı karaca olay yerinde yapılan müdahalelerin ardından tedavi edilmek üzere Avcılar’da bulunan İstanbul Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi’ne götürüldü. Demir’in karacayı kurtarma anı ise amatör kamera tarafından saniye saniye kaydedildi. 

“BU DA CAN TAŞIYOR” 

Demir, karacayı kurtarma anını şöyle anlattı: 
“Suya düştü. Buralar kar buzdu. Ben aşağıya indim. Aldım karacayı arkadaşlara teslim ettim. Hayvanın kanaması vardı. Burası çamurdu. Hiç korkmadım. Tehlike bizim için sorun değil. Bu da can taşıyor. Gerekeni yaptık burada. Düşünmeden aşağıya indik. Aşağı yukarı 40- 50 dakika sürdü kurtarmamız. İnsan can taşıyor. O da can taşıyor. Kazasız belasız çıkardık.” 

CANINI HİÇE SAYARAK KARACAYI KURTARDI 

Canını hiçe sayarak karacayı kurtarmak için paçalarını sıvayan işçi Demir, “Ben kendi canımı hiçe sayarak aşağıya indim. Hayvan sevgisinden dolayı arkadaşları da uyardım buraya gelmemeleri için. Onu sırtıma aldım yaklaşık bir saatlik çalışmanın sonucun da yukarıya çıkardım. Yerler buzdu. Hiç düşünmeden aşağıya doru indim. Hayvan sudan karşıya geçmeye çalışıyordu. Hayvan batmaya başladı. Çıkması imkansızdı” diye konuştu. 

Doğa Koruma ve Milli Parklar İstanbul Şube Müdürü Nevzat Alğan, kahraman işçiye teşekkür belgesi vererek, “Sokak hayvanları kovalamış. Karaca buraya sığınmış kayarak gölete düşmüş. Arkadaşımız kendi var gücüyle hemen aşağıya inmiş. Kurtarıcı kahraman. Kendi gücüyle burada hayvanı kurtarması nedeniyle kendisine teşekkür belgesi veriyoruz. Bu da diğer arkadaşlara örnek olsun” şeklinde konuştu. 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim