• BIST 9079.97
  • Altın 2307.251
  • Dolar 32.3024
  • Euro 35.0637
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 17 °C
  • İzmir 19 °C

Kağıtspor, Adana’dan 5 Madalya İle Döndü

Kağıtspor, Adana’dan 5 Madalya İle Döndü
Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, Adana'dan beş Türkiye derecesiyle döndü.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu karateciler, Adana'dan beş Türkiye derecesiyle döndü.

Adana'da 17-20 Aralık tarihleri arasında yapılan Büyükler Türkiye Karate Şampiyonası'na 48 ilden toplam 610 sporcu katıldı. Müsabakalara Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü ise 16 sporcuyla katıldı. Adana Yüreğir Serinevler spor salonunda gerçekleşen müsabakalar oldukça çekişmeli maçlara sahne oldu. Şampiyonada Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü 1 birincilik, 2 üçüncülük, 1 üçüncülük olmak üzere beş Türkiye derecesi kazandı.

Adana'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nın ilk gününde erkekler kata mücadelesi sahne aldı. Milli takımın çeşitli kademelerinde önemli başarılar yakalamış birçok sporcunun yer aldığı bu dalda Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübünün sporcusu ve son dört yılın Türkiye şampiyonu Mehmet Yakan, kata dalında finalde Ali Sofuoğlu ile karşılaştı. Son Avrupa ikincisi ve Avrupa Oyunları bronz madalyalı Mehmet Yakan ve kasım ayında U21 Dünya Şampiyonu olan Ali Sofuoğlu müsabakasını, Ali Souoğlu'nu kazanarak, büyükler kariyerinde ilk kez zirveye çıktı.

Kasım ayında U21 Dünya Şampiyonu olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü'nün şampiyon sporcusu Eray Şamdan'ın büyükler kariyerinde ilk kez finale yükseldiği kumite 60 kiloda, 2013 Avrupa Şampiyonu Aykut Kaya ile karşılaştı. Maçın son bir dakikası içerisinde vurduğu yumruk ile öne geçen Kaya, son 10 saniyede üç puan daha aldı. Son üç yıldır Türkiye şampiyonu olan Aykut Kaya, mücadeleyi 4-0 kazanarak şampiyon olurken, Eray Şamdan ise büyükler kariyerinde ilk kez ikinci oldu. 60 kiloda dereceye giren sporculara, Türk karatesinin efsane ismi Haldun Alagaş madalyalarını verdi.

Şampiyonada Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Kulübü'nün diğer sporcuları ise Türkiye dereceleri kazandı. Bayanlar 61 kiloda mücadele eden başarılı sporculardan Umay Tokcan ilk kez katıldığı Büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonu oldu. Erkekler +84 kiloda Yunus Erşeker ikinci olurken, bayanlar 55 kiloda mücadele eden Rumeysa Pekşen isi Türkiye üçüncüsü oldu. Müsabakaların ardından dereceye giren sporculara kupa ve madalyaları düzenlenen törenle verildi.

Kağıtspor, Adana’dan 5 Madalya İle Döndü

Kağıtspor, Adana’dan 5 Madalya İle Döndü

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim