• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kağıthaneliler Kahraman Atalarını Ziyaret Etti

Kağıthaneliler Kahraman Atalarını Ziyaret Etti
Kağıthane Belediyesi, kültür gezileri kapsamında 9 bin 700 Kağıthaneli vatandaş, kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'yi gezdi.

Kağıthane Belediyesi, kültür gezileri kapsamında 9 bin 700 Kağıthaneli vatandaş, kahramanlık destanının yazıldığı Çanakkale'yi gezdi. Çanakkale Şehitliğini ziyaret ederek şehitlere dua eden vatandaşlar, duygusal anlar yaşadı.

Kağıthane Belediyesi, Vatandaşların ve özellikle çocukların tarih ve kültür bilinci kazanmaları adına, her yıl geleneksel olarak Çanakkale, Edirne, Bursa ve Konya'ya ücretsiz kültür gezileri düzenleniyor. Kültür Gezileri'nin ilk durağı olan Çanakkale Gezisi'nde toplamda 9 bin 270 kişi, büyük bir kahramanlık örneğinin gösterildiği Çanakkale'yi ziyaret etti. Günde 6 otobüs ile yaklaşık 300 kişinin katıldığı Çanakkale Gezisi'nde katılan Kağıthaneliler, Türk tarihinin dönüm noktası olan Çanakkale Zaferi'nin yaşandığı alanları gezerek kahraman şehitlere dua etti. Deneyimli rehberler eşliğinde; Kabatepe Tanıtım Müzesi, 57. Alay Şehitliği, Conk Bayırı, Alçıtepe Köyü, Sargıyeri Şehitliği, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş Anıtı, Şahindere Şehitliği, Soğanlıdere Şehitliği, Kocadere Hastane Şehitliği, Seyid Onbaşı Heykeli ve Tabyalar ve Kilitbahir Kalesi'ni gezerek, burada yaşananlar hakkında bilgi aldı.

"REHBERİMİZ ANLATTIKÇA BEN AĞLIYORUM"

Böylesine anlamlı bir geziyi tertip ettikleri için Kağıthane Belediyesine teşekkür ettiğini belirten Şevket Ayönü, "Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç'ın gerçekten çok mükemmel hizmetleri var. Çanakkale'ye geldik. Abideleri ziyaret ettik.Buraları gezerken içim kan ağlıyor. Rehberimiz bize anlattıkça ben ağlıyorum. Gerçekten düşünebiliyor musunuz 250 bin şehidimiz var burada, dile kolay. Şimdiki insanlarımız memleketi ne hale koymaya çalışıyor. Memleket ne hizmetlerle kazanılmış ne hizmetlerle .Berbat etmeye çalışıyorlar. Allah'ım akıl fikir versin. Birliğimiz bozulmasın inşallah, birliğimiz daim olsun" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZE ALLAH'TAN RAHMET DİLİYORUM"

Abdullah Açar isimli vatandaş ise "Çanakkale'deki bu tabyalarımız da bu şehitliğimiz de yıllar önce 1914-1916'lı yıllara kadar olan yoğun çatışmalardan, yokluklar içinde burada insanlar gelecekleri için , vatanı, milleti, bayrağı ve imanları için burada tek bir vücut halinde savaşmışlar. Kendi kazdıkları cephelerde kendi dualarını ederek şehit olmuşlar. Allah'tan onlara rahmet diliyorum. Nur içinde yatsınlar. Geçmişte burada savaşan dedelerimiz, atalarımız yokluklar içinde savaşıp bizler için teslim almışlar. Allah onlardan razı olsun. Biz de onlardan razıyız. Bizi buraya getiren, organizasyonu yaparak bize buraları tanıtan Kağıthane Belediye Başkanımız Fazlı Kılıç'a ve tüm belediye çalışanlarına teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kağıthaneliler Kahraman Atalarını Ziyaret Etti

Kağıthaneliler Kahraman Atalarını Ziyaret Etti

Kağıthaneliler Kahraman Atalarını Ziyaret Etti

Kağıthaneliler Kahraman Atalarını Ziyaret Etti

Kağıthaneliler Kahraman Atalarını Ziyaret Etti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim