• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kağıthane Belediyesi Ücretsiz Ulaşım Sağlıyor

Kağıthane Belediyesi Ücretsiz Ulaşım Sağlıyor
Kağıthane Belediyesi, hasta ve engelli vatandaşlar ile spor kulüpleri, dernekler, eğitim kurumları ve cenaze hizmetleri için 2015 yılında toplam 25 bine...

Kağıthane Belediyesi, hasta ve engelli vatandaşlar ile spor kulüpleri, dernekler, eğitim kurumları ve cenaze hizmetleri için 2015 yılında toplam 25 bine yakın aracı ücretsiz olarak vatandaşların hizmetine sundu.

Hasta ve engelli vatandaşlar ile spor kulüpleri, dernekler, eğitim kurumları ve cenaze hizmetleri için 2015 yılında toplam 25 bine yakın araç gönderimini ücretsiz gerçekleştiren Kağıthane Belediyesi, verdiği hizmetle vatandaşa adeta "yol arkadaşlığı" yapıyor.

Kağıthane'de ikamet eden ve araç ihtiyacı bulunan diyabet hastaları ile engelli vatandaşların günlük rutinlerini gerçekleştirebilmeleri ve hastanelere gidebilmeleri için toplam 2 bin 381 aracın belediye tarafından ücretsiz tahsis edildiği belirtilirken, hasta ve engelli vatandaşların yanı sıra ilçedeki spor kulüpleri, dernekler ve eğitim kurumlarının ulaşım ihtiyaçlarının karşılandığı açıklandı. Spor kulüplerine 2 bin 272, derneklere 337 ve eğitim kurumlarına da 2 bin 221 defa ücretsiz araç tahsisi gerçekleştirildiği belirtildi.

Geçtiğimiz yıl içinde cenaze hizmetleri için toplam bin 868 araç tahsis edilirken, bunun 325 tanesini şehir dışına gönderilen cenaze araçları oluşturdu. Kağıthane'de yaşadığı halde hayatını kaybettikten sonra kendi memleketinde son yolculuğuna uğurlanan vatandaşların cenazeleri ile birlikte, yakınları Türkiye'nin hangi iline olursa olsun fark etmeksizin Kağıthane Belediyesi'nin tahsis ettiği araçlarla götürüldü. Sağlanan diğer hizmetler ile birlikte ise yıl içinde toplam tahsis edilen araç sayısının 25 bin'e yakın olduğu açıklandı.

Cenaze hizmeti konusunda özel bir hassasiyet gösterdiklerini belirten Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, "Bazı vatandaşlarımız vefatlarından önce, vasiyetlerinde kendi memleketlerine, köylerine defnedilmek istediklerini belirtiyorlar ancak yakınlarının maddi yetersizlikleri bazen bunu mümkün kılmayabiliyor. Biz de onların bu son isteklerini yerine getirmek için elimizden gelenin fazlasını yapmaya gayret gösteriyoruz" dedi.

Engelliler ve diyabet hastaları için de son derece hassas olduklarını ifade eden Başkan Kılıç, "Unutulmamalı ki bir hastanın iyileşme sürecinde en çok morale ihtiyacı var. Vatandaşa hizmet sunarken her zaman güler yüz göstermelisiniz, bir hastaya tebessümle, samimi bir şekilde yaklaşmanız onun moralini yükseltecektir" şeklinde konuştu.

Kağıthane Belediyesi Ücretsiz Ulaşım Sağlıyor

Kağıthane Belediyesi Ücretsiz Ulaşım Sağlıyor

Kağıthane Belediyesi Ücretsiz Ulaşım Sağlıyor

Kağıthane Belediyesi Ücretsiz Ulaşım Sağlıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim