• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

Kafkasların Renkli Dünyası Başakşehir’e Taşındı

Kafkasların Renkli Dünyası Başakşehir’e Taşındı
Kafkasların renkli dünyası, Başakşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Kafdağı Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Başakşehir'e taşındı.

Kafkasların renkli dünyası, Başakşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde, Kafdağı Eğitim ve Kültür Derneği tarafından Başakşehir'e taşındı. Söyleşi, konser ve halk oyunları gösterilerinin yer aldığı özel program Kafkas rüzgarları estirdi.

Başakşehir Çınar Kongre Merkezi'nde gerçekleşen programa Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Kafdağı Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş ve çok sayıda ilçe sakini katıldı.

"DİLİNİ UNUTAN KİMLİĞİNİ KAYBEDER"

Kafkasya özel programı, Kafdağı Eğitim Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş'ın açılış konuşmasıyla başladı. Başakşehir Belediyesi'ne ve Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'a desteklerinden dolayı teşekkür ederek konuşmasına başlayan Taş, "Bugün yine acı bir olayla sarsıldık fakat şunu biliyoruz ki terör ya da teröristlerin istediği şey bizi korkutmak, sindirmek, yıldırmak ve paniğe sevk etmektir. Kafkasyalılar, bütün tarihleri boyunca gündüz savaşıp akşam olduğunda düğün kurup, "acıyla sevinç aynı yerdedir', diyerek hayatına devam eden bir topluluktur. Bu savaş bugünden yarına bitmeyecek ama biz hiçbir şeyden etkilenmediğimizi, korkmadığımızı, bu ülkeye sahip çıktığımızı göstermek için buradayız. Bizler tarihimiz boyunca savaşlara, ölümlere, sürgünlere alışık bir topluluğuz. Yüzyıllarca Rusya'yla savaştık, tarihin görüp görebileceği en büyük sürgünlere maruz kaldık. İnsanın yaşadığı acı her yerde aynıdır. Anavatanımızdan sürüldük, vatan bellediğimiz Osmanlı topraklarına geldik. Biz Kafkasyalılar olarak yaşadığımız ne olursa olsun oturup ağlamak yerine daha iyisi için mücadele verdik. Osmanlı'nın tüm savaşlarına katıldık, vatanımızı savunduk. Nerede yaşıyor olursak olalım ama anavatanımızı da unutmayalım, kültürümüzü unutmayalım, dilimizi unutmayalım. Çünkü dilini unutan kimliğini kaybeder. Kültürümüzle bağlarımızı koparmamaya ve güçlendirmeye gayret etmeliyiz" dedi.

ASLAN TLEBZU KAFKAS EZGİLERİNE SES VERDİ

Program, Tıjın Kam Kafkas Halk Oyunlarının gösterisi ile devam etti. Gecede sanatçı İshak Akbay, Çerkezce ve Türkçe parçalar seslendirdi. Son yılların en iyi Kafkas müzisyenleri arasında kabul gören Aslan Tlebzu, coşkulu Kafkas ezgilerini Başakşehir'e taşıdı. Tlebzu, "Ağlatan Kafe" ve "lezginka" yorumları ile beğeni topladı.

Kafkasya özel programı, Başakşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Kafdağı Eğitim Kültür Derneği Başkanı Yusuf Taş ve sanatçılara çiçek takdim etmesi ile son buldu. Basri Akdemir, yaptığı selamlama konuşmasında, "İnsanları farklı ırklardan, farklı dillerden, farklı kültürlerden yaratarak dünyaya bir güzellik bahşeden Rabbimize hamd olsun. Allah'ın dünyaya bahşettiği bu güzel dini şeytandan devşirdikleri kibirleri ile zalimce emellerini gerçekleştirmek adına kullanan herkesi lanetliyoruz. Biz kocaman bir milletiz. Milletimize ait olan bu sıcak kültürün yansımalarını bize sergileyen ekibimize Başakşehir Belediye Başkanımız Sayın Mevlüt Uysal adına teşekkür ediyorum" ifadelerini kaydetti.

Kafkasların Renkli Dünyası Başakşehir’e Taşındı

Kafkasların Renkli Dünyası Başakşehir’e Taşındı

Kafkasların Renkli Dünyası Başakşehir’e Taşındı

Kafkasların Renkli Dünyası Başakşehir’e Taşındı

Kafkasların Renkli Dünyası Başakşehir’e Taşındı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim