• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C
  • İzmir 14 °C

Kafkas Üniversitesi Kampusu güzelleşiyor

Kafkas Üniversitesi  Kampusu güzelleşiyor
Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) kampusu öğrencilere, çalışanlarına ve kente yakışır bir hale getirilmesi için adeta inşaat alanını döndü.

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) kampusu öğrencilere, çalışanlarına ve kente yakışır bir hale getirilmesi için adeta inşaat alanını döndü.

Havaların ısınmasıyla birlikte KAÜ kampusunda başlatılan alt yapı çalışmaları tamamlandığında üniversitenin çehresi değişecek.

KAÜ Genel Sekreteri Doç. Dr. Alpaslan Yüce, "2016 yılının Ağustos ayının son günlerinde göreve geldiğimiz zaman bir plan ve yol haritası çıkardık. Öncelikle kampusumuzu öğrencilerimize, öğretim elemanlarımıza, idari çalışanlarımıza ve ilimize yakışır bir hale getirmemiz gerektiğini biliyorduk. Çalışmalarımıza Rektör ve Rektör Yardımcısı hocalarımızın bilgileri, onayları ve destekleri ile hemen başlattık. Göreve geldiğimiz 2016 Ağustos ayının sonu inşaat çalışmaları için sezonun bittiği bir dönemdi. Gerekli yasal süreçlerin ve tabi ki firmaların güvenlik soruşturmalarının tamamlanması 2017 yılının Eylül ayında tamamlanmıştır. Planlamamız içerisinde üniversitemizin büyümesi ile yetersiz kalan alt yapının yenilenmesi çalışmaları da yer almaktadır. Üniversitemizin fiziki yapılanması için çevre ve altyapı çalışmaları ile birlikte üniversite kampusu içerisinde ki nizamiye kapısı, içme ve sulama suyuna yeni kaynaklar bulmak için sondaj çalışmaları, ağaçlandırma, park alanları, yürüyüş parkurları ve spor alanları inşa edilmektedir" dedi.

KAÜ'nün çehresini değiştirdiklerini ifade eden Genel Sekreter Yüce, "Hava koşullarına bağlı olarak en geç Eylül ya da Ekim ayında tamamıyla bitmiş olacaktır. Çalışmalarımız ile üniversitemiz kampusu kültür, spor ve sosyal tesisler bakımından zengin bir kompleks haline getirilerek öğrencisine, personeline ve şehir halkına hizmet verecek bir düzeye kavuşacaktır. Bu kapsamda bisiklet yolları, oturma alanları kamelyalar, süs havuzu ve banklar, ağaç dikimi ve çiçek ekimi yapılacak ayrıca yeni ışıklandırma ile de kampusumuz daha güzel bir görünüme kavuşacaktır. Böylece üniversite kampusumuz yıllardır özlemi çekilen şehrimize yakışır bir hale gelecektir. Projelerin gerçekleşmesi için beklediğimiz yasal süreci de kattığımızda bütün bu çalışmaları 1,5 yıl gibi bir sürede tamamlamış olacağız" diye konuştu.

Alparslan Yüce, çalışmalarda her zaman kendilerine destek olan başta Rektör Prof. Dr. Sami Özcan olmak üzere Rektör yardımcıları Prof. Dr. M. Özkan Arslan ve Prof. Dr. Selçuk Ural'a, çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

Üniversitenin gelişmesinde kendilerine har zaman destek olan ve üniversite içerisinde gerek asfalt yolun yapılması ve gerekse diğer projeler için ek ödenek desteği sağlayan UDH Bakanı Sayın Ahmet Arslan'a da desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim