• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 25 °C

Kafaoğlu’ndan centilmen sporcuya ziyareti

Kafaoğlu’ndan centilmen sporcuya ziyareti
Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Samsun'un Kabadüz Mevkiinde yapılan Oryantiring Şampiyonasında yardım isteyen Sporcu Seher Şahin'i sırtında...

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu Samsun'un Kabadüz Mevkiinde yapılan Oryantiring Şampiyonasında yardım isteyen Sporcu Seher Şahin'i sırtında taşıyarak fair-play örneği gösteren ve 2 gün önce evinin yakınında saldırıya uğrayan Batuhan Erikli'yi evinde ziyaret ederek hem geçmiş olsun dileğinde bulundu, hem de centilmenliğinden dolayı kutladı.

Balıkesir Oryantiring Takımı, Samsun'un Atakum İlçesinde yapılan Türkiye Oryantiring Şampiyonası'na 15 sporcusuyla katıldı. 1. Kademe Yarışmasında Balıkesir Oryantiring takımının başarılı E20 A sporcusu 19 yaşındaki Batuhan Erikli, 15'inci hedefini aramaya başladığı sırada ayağı burkulan E20 A sporcusu Seher Şahin'in yardım talebini geri çevirmeyerek Şahin'i 1,5 kilometre sırtında taşıyarak büyük alkış almıştı. Batuhan Erikli bu davranışı ile yarışmadan diskalifiye olmuştu. Batuhan'ın bu davranışı hem kulübü, hem ailesi hem de sevenleri tarafından büyük takdir toplamıştı. Ancak Batuhan geçtiğimiz akşam evinin yakınında tanımadığı kişilerce saldırıya uğramış ve hastaneye kaldırılmıştı. Başkan Kafaoğlu yarışmada insanlık dersi veren ve saldırıya uğrayan genci 1. Gündoğan Mahallesi'ndeki evinde ziyaret etti. Başkan Kafaoğlu ziyarette Batuhan'a geçmiş olsun dileklerini ileterek bir an evvel yeniden oryantiring sporuna dönmesini istedi. Yarışmada yaptığı anlamlı davranış dolayısıyla genci de kutlayan Kafaoğlu "Önemli olan birinci olmak değil. Yarışmalarda fedakarlık ve centilmenlik de önemli. Sende bunu yapmışsın, tebrik ederim" dedi.

Genç sporcunun antrenörlüğünü yapan Koray Dever'de "Samsun'da düzenlenen yarışmada Batuhan Erikli kardeşimiz yarışmada yardım isteyen Seher Şahin isimli sporcuyu sırtına alarak 1,5 kilometre götürdü ve yarışmadan diskalifiye oldu ancak fair-play adına güzel bir davranış yaptı. Milli Olimpiyat Komitesi Batuhan'ı fair-play çerçevesinde aday gösterecek. Böyle güzel bir çalışma yapan kardeşimizin saldırıya uğraması bizleri derinden üzdü" dedi.

Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu da ziyarette yaptığı açıklamada, "Spor önemli, gençlerimizin spor dalı ile ilgilenmesi güzel bir şey. Kardeşimize saldıran gençler de spor ile uğraşsaydı böyle şeyler olmazdı. Spor gençlerimizi doğru yönlendiriyor, yeteneklerini keşfediyor. Batuhan kardeşimizin Fair-Play çerçevesinde gösterdiği çaba çok önemli, kendisini yürekten tebrik ediyorum. Sporda her zaman birinci gelmek çok önemli değil. Spor centilmenlik, topluma faydalı olabilme, sevgi, saygı, kardeşlik ve dostluğu geliştiriyor. Sağlığına tekrar kavuşacak olan kardeşimizin oryantiring sporuna kaldığı yerden devam etmesini diliyorum" şeklinde konuştu.

Kafaoğlu’ndan centilmen sporcuya ziyareti

Kafaoğlu’ndan centilmen sporcuya ziyareti

Kafaoğlu’ndan centilmen sporcuya ziyareti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim