• BIST 9457.24
  • Altın 2496.514
  • Dolar 32.5944
  • Euro 34.7827
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 21 °C

Kadrolaşmaya karşı yürüyen eğitimcilere 1 yıl 3 ay hapis

Kadrolaşmaya karşı yürüyen eğitimcilere 1 yıl 3 ay hapis
Bursa'da, yönetici atamaları ve kadrolaşmaya tepki için 10 Eylül 2014'de yürüyüş düzenleyip eylem yapan 4 sendikanın 27 yöneticisinin her birine, 1 yıl...

Bursa'da, yönetici atamaları ve kadrolaşmaya tepki için 10 Eylül 2014'de yürüyüş düzenleyip eylem yapan 4 sendikanın 27 yöneticisinin her birine, 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi.

Eğitimde gerçekleşen kadrolaşma ve eğitimin sorunlarına karşı eğitim emekçilerinin katılımı ile Eğitim Sen, Türk Eğitim-Sen, Eğitim-İş ve Aktif Eğitim Sen'in katılımı ile Fomara'dan Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bir yürüyüş gerçekleştirildi.

Gerçekleşen yürüyüş sonrasında 27 sendika yöneticisi ve temsilcisinin her birine 1 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Verilen cezayı kınamak için bu gün il milli eğitim müdürlüğü önüne gelen sendika yöneticisi ve temsilcileri mücadeleye devam edeceklerini açıkladı.

BURSA'DA ATANAN 422 OKUL MÜDÜRÜNDEN 400'Ü YANDAŞ SENDİKADAN

Türk Eğitim-Sen Bursa Şube Başkanı Selçuk Türkoğlu, 2 Mart Cumartesi günü Kent meydanından Fomara'ya kadar gerçekleştireceklerin yürüyüşe herkesi davet etti.

Türkoğlu, "2014'de bir "dershane yasası" diye bilinen ama özelde mili eğitim temel kanununu değiştiren bir yasa çıktı. Bu yasa ile yalnızca Bursa'da 1400'ün üzerinde okul müdürü, müdür yardımcısı, müdür başyardımcısı geriye doğru hiçbir meşru gerekçe gösterilmeden bütün hakları ellerinden alınmak suretiyle görevlerinden alındı. Yerlerine de kim ne kadar yandaş ise kim ne kadar biat etmişse, kim ne kadar yakınsa onları doldurdular. O günden bu yana Bursa'da 422 okul müdürü atandı. Bunun 400 tanesi yalnızca yandaş sendikadan. 1187 müdür yardımcısı görevlendirildi, bununda 1050'nin üzerinde yandaş sendikadan. Resmen artık makamlar, koltuklar mezata düştü, pazara düştü, pazarlanmaya düştü. Bu ahlaksız sürece "dur" demek için direniyoruz. O günde direndik bizlere ceza verdiler." şeklinde konuştu.

ÜLKENİN YÜZÜNÜ KIZARTACAK ŞEKİLDE ŞİDDET UYGULANDI

Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Cihat Uygur ise verilen cezayı kınadı. Uygur, sözlerini şöyle tamamladı: "Biliyorsunuz ki iki üç gün önce gerçekten bu ülkede bu ülkenin yüzünü kızartacak şekilde, insanlarına karşı öyle bir şiddet, öyle bir vahşet uyguladılar ki, basın yayın organlarında görmüşsünüzdür. Bizim ülkemizin emekçileri bu ülkenin yaşayanları bu zulme, bu barbarlığa karşı mücadele ediyor. Bu halkımız bunu asla ve asla hak etmemiştir."

Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Özkan Rona da "Bundan yaklaşık bir buçuk yıl önce bir zulüm, baskı ve tasfiye yasası, bir sindirme yasası olan torba yasanın milli eğitimde yaşanacak tahribata dikkat çekmek için başlattığımız eylemler nedeniyle 27 arkadaşımızla beraber ceza aldık." dedi.

Aktif Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Aydın Damar ise, her zaman haklının ve doğrunun yanında olduklarını belirterek, şunları söyledi: "Hukuksuz bir çalışma yapılmıştı. Geldiğimiz güne baktığımızda bu ülke hiç bir şekilde bu günkü gibi anayasanın alt üst edildiği, anayasanın tanınmadığı, hukukun alt üst edildiği bir dönem görmemiştir. Biz eğitim emekçileri olarak bir araya geldik. Niçin; çünkü bizim arkadaşlarımız konuşmasınlar diye sindirilmek için bir hapis cezası ile cezalandırılmak için çalışma yapılmış. Biz her zaman doğrunun yanında yer aldık ve bir kere daha diyoruz ki; "bu arkadaşlar doğrudur" ve aldığı cezalar haksızdır ve yine yanlarındayız diyoruz." şeklinde konuştu.

Eyleme katılanlar; "Baskılar bizi yıldıramaz', "Birleşe birleşe başaracağız', "Baskı, zulüm, cezalara son', "Yaşasın örgütlü mücadelemiz." şeklinde slogan attı. Protesto gösterisi kısa süreli oturma eylemi ile tamamlandı.

Cihan

Kadrolaşmaya karşı yürüyen eğitimcilere 1 yıl 3 ay hapis

Kadrolaşmaya karşı yürüyen eğitimcilere 1 yıl 3 ay hapis

Kadrolaşmaya karşı yürüyen eğitimcilere 1 yıl 3 ay hapis

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim