• BIST 9723.05
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 30 °C
  • İzmir 26 °C

Kadri Gürsel'den ilginç Doğu-Batı kıyaslaması

Kadri Gürsel'den ilginç Doğu-Batı kıyaslaması
Milliyet gazetesi yazarı ve Dört Bir Taraf yorumcusu Kadri Gürsel bugün Soma için İzmir ve Diyarbakır'da yapılan protestolarla ilgili ilginç bir tespitte bulundu.

Polisin Diyarbakır ve Tunceli gibi Kürt şehirlerinde düzenlenen Soma protestolarına karşı müsamaha gösterdiğini ama batı illerinde şiddete başvurduğunu savunan Milliyet yazarı Kadri Gürsel "Dbakır, Dersim, Cizre'deki Soma protestolarına müdahale edilmezken, batıda durum tam tersi. Doğudaki özgürlük ülkenin batısından esirgeniyor" diyerek Twitter'da günün en çok konuşulan isimlerinden biri oldu.

Gürsel eleştiriler üzerine attığı tweet'te ise "İktidarın Soma protestolarına ülkenin doğusu ve batısında gösterdiği çifte standartlı tepkinin nedenlerini sakin kafayla düşünmek gerekiyor. Ülkenin doğusundaki toplantı ve gösteri yapma özgürlüğü ortamının batısında olmadığını saptamak batıdaki hak mücadelesi açısından zorunludur. Toplanma ve gösteri yapma özgürlüğü anayasal bir haktır. İktidarın bu hakkı ülkenin batısında gasp edebilmesinin birçok nedeni var. #Soma " dedi.

Gürsel'e Kürt kökenli vatandaşlar tepki gösterirken gün içinde ajanslardan gelen haberler Kadri Gürsel'in ifadesini doğrular nitelikte...

DİYARBAKIR'DA YÜZLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ

Diyarbakır'da Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden faciasıyla ilgili protesto yürüyüşü yapıldı. Çeşitli sivil toplum kuruluşlarının organize ettiği yürüyüşte BDP'li yöneticiler de eşlik etti. Diyarbakır'da yüzlerce kişinin yürüyüşüne hiçbir müdahale olmadı.

İZMİR SAVAŞ ALANINA DÖNDÜ

İzmir'de ise durum tam tersiydi. Soma'daki maden faciasını protesto etmek için yürüyen gruba polisin müdahale etmesinin ardından İzmir savaş alanına döndü. İzmir’de sendikaların Soma'daki faciaya tepki amaçlı aldığı '1 günlük genel grev' kararı sonrası gerçekleştirmek istediği tepki yürüyüşüne polis müdahale etti. Basmane'den Konak Meydanı'na yürüyen göstericilerin önü Çevik Kuvvet ve Toplumsal Olaylara Müdahale Araçları ile (TOMA ) Fevzi Paşa ve Cumhuriyet Bulvarı kesişimde kesildi. Konak Meydanı'nda yürümek isteyen gruba TOMA’lar ve biber gazıyla müdahale edildi. Polisin gazlı müdahalesi sonrası eylemciler ara sokaklara kaçtı. Gazdan etkilenen çok sayıda vatandaş içinde ambulanslar bölgeye sevk edildi.

TUNCELİ'DE 15 BİN KİŞİ YÜRÜDÜ

Öte yandan Tunceli’de ise 15 bin kişi, Soma’da maden faciasında çok sayıda işçinin hayatını kaybetmesini siyah kıyafet giyerek protesto etti. Kent merkezinde bulunan esnaflar da kepenklerini kapatarak, eyleme destek verdi. 

 

 

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim