• BIST 9773.97
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 21 °C

Kadir Topbaş çocuklarla biraraya geldi

Kadir Topbaş çocuklarla biraraya geldi
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocamustafapaşa İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında kabul etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Kocamustafapaşa İlköğretim Okulu öğrencilerini makamında kabul etti. Topbaş'ın koltuğuna, temsilen 4. sınıf öğrencisi Zeynep Uymuşlu oturdu.

Topbaş'ın, koltuğuna oturan öğrenciye daha önce bu görevi hayal edip etmediğini sorması üzerine Uymuşlu, Milli Eğitim Bakanı olmayı düşündüğünü söyledi.

Uymuşlu, görevinde ilk iş olarak su tasarrufu sağlamak için 9.00-10.00 saatlerinde Kocamustafapaşa'da suları kesilmesi talimatı verdi.

Topbaş da su, doğalgaz, elektrik ve akaryakıt olmak üzere doğal kaynakların daha dikkatli kullanılması yönünde uyarılarda bulunarak, "Bilinçli yurttaşın böyle davranması gerekir. Çünkü bunlar milli servettir. Tasarruf etmek gerekir. Tasarruflu davranmak, bir noktada çevre dostluğu anlamını da taşır" diye konuştu.

Kitap okumak ve resim yapmaktan hoşlandığını aktaran Uymuşlu, başkanlık koltuğuna oturmanın çok güzel bir duygu olduğunu söyleyerek, bundan çok memnun olduğunu dile getirdi.

Kadir Topbaş'ın çalışmalarını takdir ettiğini belirten Uymuşlu, "Elbette sayın Başkanımızın takdir ettiğim çalışmaları ve projeleri var ama benim de aklımdan geçen kendime göre projelerim var. Bunlardan birkaçı, yeşil alanların, parkların ve bisiklet yollarının çoğaltılması, evcil hayvanlar için daha fazla park yapılması" ifadelerini kullandı.

Topbaş, daha sonra Uymuşlu ve arkadaşlarına tablet bilgisayar, hikaye kitabı ve 1453 İstanbul'un Fethi stratejik oyununu hediye etti.

- Topbaş, Çocuk Meclisi'nin 23 Nisan özel oturumuna katıldı

Büyükşehir Belediye Başkanı Topbaş, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çocuk Meclisi'nin 23 Nisan özel oturumuna katılarak, çocuklara hitaben konuşma yaptı.

Tüm çocukların bayramını kutlayan Topbaş, "Bugünlere gelmek çok kolay olmadı. Ülkemiz çok sıkıntılı günlerden geçti. Hatta 1071 yılında Anadolu'nun kapılarını açan Alpaslan'dan İstanbul'u bize emanet eden Fatih Sultan Mehmet'e ve Aziz Atatürk'e ve günümüze kadar birçok şehitler verdi ülkemiz. Hepsini hayırla yad ediyoruz. Bu cennet vatanı bize armağan kılan Aziz Atatürk ve silah arkadaşlarına şükranlarımızı arz ediyoruz" diye konuştu.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim