• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Kadınlardan Kılıçdaroğlu’na Tepki

Kadınlardan Kılıçdaroğlu’na Tepki
Malatya'da bulunan bazı kadın sivil toplum örgütleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı...

Malatya'da bulunan bazı kadın sivil toplum örgütleri, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu'na söylediği sözleri kınadı.

Kadın sivil toplum kuruluşları adına basın açıklaması yapan Işık Kadınlar Derneği Başkanı Aysel Elbir, Malatya'da faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu nezdinde kadına yönelik içeriği hakaret dolu açıklamanın kendilerini ziyadesiyle üzdüğünü ifade etti. Elbir, "Her fırsatta kadın haklarından dem vurup, kadınların toplumsal alanda var olma çabalarını görmezden gelen, kadını rencide edici açıklamalarından dolayı ana muhalefet partisi lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu esefle kınıyoruz" şeklinde konuştu.

Elbir, kadınların eğitim, sosyal, siyasal, çalışma hayatı, aile hayatı kısacası toplumun her kademesinde varlık gösterdiğini kaydetti. Elbir, "Emek veren kadınlara yönelik ekonomik, psikolojik, cinsel, fiziksel içerikli şiddetin her türlüsüne 0 toleransla yaklaşıyor ve karşı duruyoruz. Şiddetin her türlüsü sadece kadınlara değil kadın, erkek, çocuk, yaşlı, engelli toplumun her kesiminden kime yapılırsa yapılsın asla kabul edilemez. Toplumun geleceğinin şekillenmesinde kadınların rolü büyüktür. Tarihten bugüne toplumsal mirası yaşatmada, kültürel ve ahlaki değerleri aktarmada, geleceğin teminatı çocukları topluma hazırlamada kadınlar her zaman kilit rol üstlenmiştir. Bir toplumda kadının ötelenmesi her şeyden önce o toplumu zayıf düşürür. Toplumumuzun yarısını oluşturan ve kadın, erkek toplumun tümüne analık yapmış olan kadınlarımız dinimiz İslam'da da baş tacıdır. Peygamberimiz cennet annelerin ayakları altındadır diyerek dinimizin kadına bakışını en güzel bir şeklide ifade etmiştir. Kadınlık onurunu hiçe sayan ve rencide eden, hakaret içerikli söylemler kimden gelirse gelsin toplum olarak karşı durmalı ve kadının toplumsal alanda görünür olma mücadelesine engel olarak görülmelidir. Özellikle herhangi bir kurumu temsil eden ve o kurumlara önderlik eden kişiler yaptıkları açıklamalara özen göstermeli ve açıklamalarını bu minval üzerine yapmalıdır. Kadın haklarından bahseden bir partinin liderinden gelen, toplumsal ahlaki kuralları hiçe sayan, siyaseti itibarsızlaştırarak kadının insan haklarını ayaklar altına alan böylesine talihsiz bir açıklamayı sivil toplum kuruluşları olarak kınıyor ve derin üzüntülerimizi dile getiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim