• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kadınlara Şiddeti Protesto İçin Şiir Kitabına, “Kadınlar Güzel Sever” İsmini Verdi

Kadınlara Şiddeti Protesto İçin Şiir Kitabına, “Kadınlar Güzel Sever” İsmini Verdi
Oltu Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Rasim Çınaroğlu, kadına şiddeti protesto için "Kadınlar Güzel Sever" isimli şiir kitabı yayınlandı.

Oltu Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Rasim Çınaroğlu, kadına şiddeti protesto için "Kadınlar Güzel Sever" isimli şiir kitabı yayınlandı. Rasim Çınaroğlu yaklaşık 5 yıl içerisinde yazmış olduğu şiirleri "Kadınlar güzel sever" isimli kitabında bir araya topladı.

Şiddet gören kadınlar için şiir kitabına "Kadınlar Güzel Sever" adını veren öğretmen Rasim Çınaroğlu, "Kadına şiddet artık son bulsun" dedi.

Görev yapmış olduğu yıllar içerisinde kendince izlenimlerini bir kitap haline getirmeyi düşündüğünü dile getiren Sınıf Öğretmeni Çınaroğlu, "Son yıllarda dünyada, ülkemizde ve yakın çevremizde kadına şiddetin artması kitabıma bu ismi vermemde etkili oldu. Kadınlarımız gerçekten güzel seviyorlar ve onlar gerçekten her şeyin en güzeline layıktırlar. Şiirlerimin ana temasında sevgiyi işlemeye çalıştım. Okuyucularıma ve bu işe gönül vermiş herkese şimdiden teşekkür ediyor iyi okumalar diliyorum" dedi.

150 şiirden oluşan kitap hakkında bilgi veren Çınaroğlu kitabın üç bölümden oluştuğunu belirterek, "Birinci bölümde serbest şiirlerin yeralıyor. Daha çok modern tarzda şiirler var. İkinci bölümde halk edebiyatı tarzında ve dörtlük şeklinde şiirler mevcut. Kitabın son kısmında ise ikili üçlü mani şeklinde şiirler ve beyitler bulunuyor. içeriğine gelince içeriğini çok geniş tutmaya çalıştım. Çünkü şiir dünyamın çok geniş olduğunu düşünüyorum. Duygularımı da bu çerçevede dile getirmeye çalıştım" şeklinde konuştu.

30 yaşında ve evli olan Rasim Çınaroğlu ilk şiir kitabının basılmasından son derece mutlu olduğunu söyledi. Rasim Çınar'ın en büyük destekçisi ise eşi Edebiyat Öğretmeni Fatma Çınaroğlu, "6 yıllık evlilik hayatımızda çok sakin ve her olayı alttan alan birisi eşimin edebi yönü benden çok daha iyi ben okumayı o yazmayı seviyor. Eşim çok duygusal birisidir televizyonlarda şiddete uğrayan bayanları görünce çok üzülür. Eşime bir gün şiirlerini kitap haline ben getireceğim dedim ve öylece yola çıktık kitabın basım süreci tamamen sürpriz oldu" dedi.

Rasim Çınaroğlu kitabın ilk baskısını eşine hediye etti.

Kadınlara Şiddeti Protesto İçin Şiir Kitabına, “Kadınlar Güzel Sever” İsmini Verdi

Kadınlara Şiddeti Protesto İçin Şiir Kitabına, “Kadınlar Güzel Sever” İsmini Verdi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim