• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kadınlara karar alma mekanizmalarına katılım eğitimi verildi

Kadınlara karar alma mekanizmalarına katılım eğitimi verildi
Kapadokya Gelişim Derneği Başkanı Okan Ekinci, kadınların siyasal ve ekonomik karar alma mekanizmalarında daha etkin olabilmeleri amacıyla uygulamalı ve...

Kapadokya Gelişim Derneği Başkanı Okan Ekinci, kadınların siyasal ve ekonomik karar alma mekanizmalarında daha etkin olabilmeleri amacıyla uygulamalı ve pratik olarak "kapasite geliştirme eğitimleri" verdiklerini söyledi.

'Kadınların Karar Alma Süreçlerinde Birincil Aktör Olmaları İçin Mücadele Etme Kapasitelerinin Geliştirilmesi Projesi'ni Türkiye ve Kanada hükümetleri arası Kalkınma İşbirliği Programı kapsamında yaptıklarını belirten Ekinci, projenin Kanada Yerel Girişimler İçin Kanada Fonu (CFLI) ve Kanada Büyükelçiliği tarafından desteklendiğini söyledi. Ekinci, projenin 1 Aralık 2015 tarihinde başladığını ve 26 Şubat Cuma günü ise sona ereceğini belirtti.

Kapadokya Gelişim Derneği'nin yürüttüğü projenin kapanış toplantısı, Kapadokya Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Kapadokya Gelişim Derneği Başkanı Okan Ekinci, projeye desteklerinden dolayı Kanada Büyükelçiliği ve Yerel Girişimler İçin Kanada Fonu'na teşekkür etti.

Kadınların siyasal ve ekonomik karar alma mekanizmalarında daha etkin olabilmelerinin ancak demokratik mücadele yöntemlerini kullanarak mücadele etmelerine bağlı olduğunu belirten Ekinci, kontenjan bekleyerek demokratik mücadelelerde başarılı olmanın ve topluma hizmet etmenin mümkün olmadığını söyledi.

Ekinci, proje kapsamında model bir çalışma uygulanarak 20 kadına "Ekip kurma ve kampanya düzenleme, tanıtım ve marka olma, toplumsal sorunlara proje üretme ve bu projelerini demokratik mekanizmalarda ve toplumsal boyutta pazarlama, seçim ve siyasal hukuk ve haklar, sosyal medyayı etkin kullanma" konularında uygulamalı eğitimler sağlandığını belirtti. STK'lardan gelen taleplere göre kapasite geliştirme eğitimlerinin tekrarlanacağını söyledi.

Ekinci, dernekleri tarafından Erasmus+, Kalkınma Ajansı, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı, Sivil Düşün AB ve çeşitli fon programları kapsamında bugüne kadar uyguladığı ve destek olduğu diğer projelerini anlatan bir de sunum gerçekleştirdi.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim