• BIST 9645.02
  • Altın 2418.541
  • Dolar 32.5551
  • Euro 34.8228
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C
  • İzmir 23 °C

Kadınlara İnternet Eğitimi

Kadınlara İnternet Eğitimi
Habitat Derneği, Türk Telekom ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen "İnternetle Hayat Kolay" projesi kapsamında kadınlara...

Habitat Derneği, Türk Telekom ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliğiyle yürütülen "İnternetle Hayat Kolay" projesi kapsamında kadınlara internete eğitimi verildi.

Bingöl'de "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" dolayısıyla 70 kadına yönelik internete eğitimi programı düzenlendi. Bingöl Merkez Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu'nda düzenlenen programla, AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı ve Bingöl TAVZ Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği Kadın Komisyonu üyelerine internet eğitimi verildi. Bingöl TAVZ Kültür Sanat ve Kalkınma Derneği'nin yerelde desteklediği "İnternetle Hayat Kolay" projesi hakkında bilgi veren proje eğitmeni Kenan Selman Yüce, şunları kaydetti:

"Türkiye'de internet okuryazarlığını oranının artırılmasını, kamu ve özel sektörün sunduğu e-hizmetlerin kullanımı için kapasite gelişimi desteği vermeyi, yeni medya araçlarının bilinçli bir şekilde kullanımı konusunda farkındalık sağlanmasını ve güvenli internet konusunda toplumun bilgilendirilmesini hedefliyor."

Bingöl'de bugüne kadar 650 kişiyi bilinçli bir internet okuryazarı olma konusunda eğitim verildiğini kaydeden Yüce, "Projemiz 25 yaş üstü kişilere olup daha önce internetle tanışmamış ve interneti kullanırken korkarak kullanan vatandaşlarımıza bilinçli ve doğru internet kullanımı hakkında bilgiler verirken bunların yanı sıra günümüzde aktif olarak kullandığımız e-devlet, e-randevu, sosyal medya ve güvenli internet hakkında bilgileri vatandaşlarımızla paylaşıyoruz" dedi.

70 kadına 5 saatlik eğitim verildiğini belirten Yüce, "Üç ayrı grup halinde toplamda 70 kadına internet okuryazarlığı eğitimi verdik. Kadınlarımızın çoğunun internet hakkındaki korkularını yenmelerini ve bilinçli bir internet okuryazarı olmaları hakkında bilgi eksikleri olduğunu tespit ettik ve kendilerine interneti korkmadan daha sağlıklı, daha güvenli nasıl kullanabilmeleri için 5 saatlik bir eğitimden sonra korkularını bir nebzede olsa artık yendiklerini ve internet ortamında daha rahat gezinebileceklerini ifade ettiler" diye konuştu.

Program sonunda 70 kadına, katılım belgesi ve karanfil dağıtıldı.

Kadınlara İnternet Eğitimi

Kadınlara İnternet Eğitimi

Kadınlara İnternet Eğitimi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim