• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kadınlara, 'Hükümet Kadın'ı filmi seyrettirildi

Kadınlara, 'Hükümet Kadın'ı filmi seyrettirildi
Erzurum Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" sebebiyle, Ulu Çınar Vakfı'na üye 200 kadına "Hükümet...

Erzurum Valiliği ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü" sebebiyle, Ulu Çınar Vakfı'na üye 200 kadına "Hükümet Kadın 2" isimli filmi seyrettirdi.

Erzurumlu kadınlar sinama keyfi ile Kadınlar Günü'nü kutladı. Programa, Vali Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak, Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, eşi Gülay Sekmen , Rektör Prof.Dr. Hikmet Koçak'ın eşi Sevim Koçak, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk'ün eşi Zuhal Karabörk, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdür Vekili Şermin Zil, vali yardımcıları ve ilçe kaymakamlarının eşleri ile çok sayıda kadın katıldı.

Sinema gösterisinin ardından bir lokantada düzenlenen yemek programında konuşan Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, kadınlar gününün tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de kadın sorunlarının gündeme getirildiği, tartışıldığı ve problemlere çözüm arandığı bir zemin haline geldiğini söyledi.

Özdemir, "Kadınların toplumsal hayatla bütünleşmeleri, toplumun işleyişine, gelişmesine ve ilerlemesine daha etkin bir şekilde katkıda bulunmaları, eğitim seviyelerinin yükseltilmesi, ekonomik bağımsızlıklarını kazanabilmeleri, sosyal güvencelerinin hesaplanması ve hukuki sorunların çözüme kavuşturulması için herkes üzerine düşen görevi eksiksiz olarak yerine getirmelidir. Bir çocuğun yetişmesinde en çok emek harcayan ve toplumu şekillendiren biz kadınlarız. Kuşakların yetişmesinde büyük rol üstlenen kadınlarımızı, kültürel değerlerine bağlı ahlaklı bireyleri yetiştirmek için gösterdikleri özveriden dolayı kutluyorum." dedi.

Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak'ın eşi Özden Altıparmak ise 8 Mart'ın kadınlar adına güzelliklerin başlangıcı olması dileğinde bulundu. Türk İslam geleneğinde kadının ayrı bir yeri olduğunu hatırlatan Altıparmak, "İnşallah bugün biz kadınlar için birçok güzel şeyin başlangıcı, birçok çetin ızdırap verici olayların da sonu olur. Aslolan kadının veya erkeğin hükümranlığı değildir. Tatbiki aslolan aile, iş ve toplum hayatında huzurun, karşılıklı sevginin, saygının hakim olduğu bir yaşamdır. Zira kadınla erkeğin diğerine göre üstünlüğünden bahsedilmez. Birbirlerini tamamlayan unsurlardır." açıklamasında bulundu.Cihan

Kadınlara, 'Hükümet Kadın'ı filmi seyrettirildi

Kadınlara, 'Hükümet Kadın'ı filmi seyrettirildi

Kadınlara, 'Hükümet Kadın'ı filmi seyrettirildi

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim