• BIST 9679.8
  • Altın 2489.039
  • Dolar 32.4231
  • Euro 34.4318
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 7 °C
  • İzmir 20 °C

Kadınlara bilinçli tarım eğitimi

Kadınlara bilinçli tarım eğitimi
Türk fındığının en önemli alıcılarından Ferrero, kadın çiftçileri bilinçlendirmek amacıyla çeşitli eğitimler düzenliyor.

Türk fındığının en önemli alıcılarından Ferrero, kadın çiftçileri bilinçlendirmek amacıyla çeşitli eğitimler düzenliyor. Bu kapsamda farklı mekanlarda çiftçi kadınlarla bir araya gelen Ferrero ekibi, onlara hem tarımsal uygulamalar hem de sosyal hayata ilişkin bilgiler veriyor. Kadın çiftçiler eğitimlere büyük ilgi gösteriyor ve geniş katılım sağlıyorlar.

Konuyu değerlendiren Ferrero Değerli Tarım Sürdürülebilirlik Koordinatörü Melike Kıratlı, proje kapsamında zirai ve sosyal eğitimleri, kadınlara özel olarak planladıklarını belirterek, "Ekiplerimiz fındık bakımı ve toplamasında yoğun olarak emek harcayan kadınlara, doğru zirai ve doğru sosyal uygulamalar hakkında bilgi veriyorlar. Kadınlarımızı toplumsal ve sosyal alanda güçlendirerek, yeni nesillere bilinçli tarımı aktarmanın çabası içindeyiz" dedi.

"Geçtiğimiz yıl 5 bin 300 kadına ulaştık"

69 ziraat mühendise ve 22 sosyal çalışma uzmanı ile kadınlara, muhtarlar ve çiftçiler aracılığıyla ulaşarak evlerinde, atölyelerinde, bağlarında, okullarında, bahçelerinde, köy derneklerinde ve ortak kullanım alanlarında eğitim verdiklerini vurgulayan Kıratlı, "Geçtiğimiz yıl 5 bin 300 kadına ulaştık. Bu yılki hedefimiz 300 bin kadına daha ulaşmak. Kadınlar aracılığı dolaylı olarak da ailelere ve gençlere ulaşmış oluyoruz. Bir aileyi ortalama 4 kişi kabul edersek, geçen yıl yaklaşık 20 bin kişiye zirai ve sosyal amaçlı eğitim sağlamış olduk. Bu yıl da 12 bin kişiye ulaşmayı planlıyoruz" diye konuştu.

"Eğitimlerde bilgilendirici filmler ve kitapçıklar eşliğinde sunumlar gerçekleştiriyoruz"

Eğitimlerde bilgilendirici filmler ve kitapçıklar eşliğinde sunumlar gerçekleştirdiklerini vurgulayan Kıratlı, "Uygun ortamın sağlandığı durumlarda bahçelerde uygulamalı zirai eğitimler de veriyoruz. Bu şekilde fındık ve sürdürülebilirlikle ilgili konularda kadınlarımızda farkındalık oluşturmayı amaçlıyoruz. Eğitimler sonrasında kendileri ve çevrelerinin doğru bilgilendirilmesi için iyi sosyal uygulama ve tarım kitapçıkları; sağlıklı ve güvenli üretim için eldiven, filtreli toz maskesi, koruyucu gözlük, ilaçlama tulumu, bez çanta hediye ediyor; bize zaman ayıran bu değerli kadınlara özel katılım belgeleri veriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim