• BIST 9101.45
  • Altın 2324.897
  • Dolar 32.3656
  • Euro 34.97
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 22 °C

Kadınlar Sorunlarını Masaya Yatırdı

Kadınlar Sorunlarını Masaya Yatırdı
Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadın Meclisi ve belediyenin kadın çalışanları bir araya gelerek "Kadın...

Diyarbakır'ın Bağlar İlçe Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, Kadın Meclisi ve belediyenin kadın çalışanları bir araya gelerek "Kadın Kurul" toplantısını gerçekleştirdi.

Belediye Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Bağlar Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, belediye başkan yardımcıları Nevriye Çur, Gülay Tekin Kuzu, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Halime Demirtaş ve belediyenin kadın çalışanları katıldı. Toplantıda konuşan Belediye Başkanı Birsen Kaya Akat, toplumsal alanda kadının gücünü, dinamiğini ortaya çıkarmak istediklerini söyledi. Kadınların eşit temsiliyetine de vurgu yapan Akat, "Kadının gücünü, dinamiğini ve eşit temsiliyetini sizlerle birlikte açığa çıkarmak istiyoruz. Özellikle Ortadoğu ve Kürdistan'da kadınların kurumlarda yer alması büyük bir cesaret, özveri ve emek sayesinde olmuştur. Bize üçüncü dünya ülkeleri ve ya geri kalmış ülkeler diyorlar. Yani feodal duyguların hakim olduğu yerde kadınların iş hayatına atılması büyük bedeller sayesinde olmuştur. Bu feodal yapıları yıkmak zaman ister. Ama Kürt kadınları büyük bir başarı yakalamıştır. Tabii ki bu başarılara imza atanda kadın hareketimiz olmuştur. Kadın öncülerimiz olmuştur. Onları saygıyla anıyoruz. Kadınlar olarak dört elle birbirimize sarılırsak aşamayacağımız engel yoktur" dedi.

"BU SÜRECİN YAKICILIĞINI BİRLİKTE YAŞADIK"

Sürecin yoğunluğu nedeni ile çalışanlarına zaman ayıramadığını belirten Akat, kadın çalışanlarına bir özür borçlu olduğunu söyledi. Akat, "Bir yılı geride bıraktık ama önümüzdeki süreçte birlikte neler yapabiliriz, kadınlar olarak, kurumsal olarak birbirimizi nasıl güçlendirebiliriz konularında çözümler üreteceğiz. Kadın gücünü, dinamiğini ortaya çıkaracağız. Bu bir yıllık süreçte tüm kadın arkadaşlarımızın büyük emekleri oldu. Bağlarlı kadınlarımız her zaman özveriyle çalışmıştır. Çünkü sürecin yoğunluğunu sıcaklığını hepiniz hissettiniz. Hepimiz bu sürecin yakıcılığını birlikte yaşadık. Umarım bundan sonra bu süreçlere karşı daha güçlü dururuz ve daha güçlü çıkarız" diye konuştu.

"KADINLAR ÖZ DİNAMİKLERİNİ OLUŞTURACAK"

Daha sonra söz alan başkan yardımcısı Gülay Tekin Kuzu, bütün yapılarının içerisinde kadının eşit temsiliyet ve özgür eş yaşamının önemli olduğunu belirtti. Tekin Kuzu, "Bizler de tüm kurum, kuruluşlarımızda ve demokratik yapımızda bu yapının oluşturulması, geliştirilmesine yönelikte de yoğun bir çalışma içerisine girdik. Bu çalışma doğrultusunda da meclislerin oluşturulmasına karar verildi. Biliyorsunuz ki meclislerin direkt kadın arkadaşların iradesini, kendi öz dinamiklerini oluşturması ve emeğini görünür kılmaya yönelik önemli bir etkisi var. Dolayısıyla bizim için oldukça önemli ve bu doğrultuda tüm belediyelerde de meclisler oluşturuldu. Bu meclislerle birlikte kadınlar kendi sorunlarını bu meclislerde dile getirmeli ve çözüme kavuşturmalıdır. Bu toplantının amacı da meclislerin rol ve misyonunu yerine getirip getirmediğini tartışmak ve bunları geliştirme konusunu görüşmektir. Bu tartışma sonucunda kendi kurulumuzu oluşturacağız. Bu kurulla birlikte önümüzdeki dönemi planlayacağız" şeklinde konuştu.

Ardından söz alan Bağlar Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürü Halime Demirtaş ise kadın eğitim birimini oluşturduklarını söyledi. Demirtaş, "Bu gün tamda oluşturduğumuz birimlerin çalışmalarını nasıl yapacağımız sorusunu soracak ve buna birlikte karar vereceğiz. Oluşturacağımız komisyon yeri gelecek yol gösterecek, proje sunacak ve birlikte çalışmaları yürüteceğiz. Kimi kadınlar şiddet görüyor nereye başvuracağını ve ne yapacağını bilmiyor. Olayın neresinden başlayacağını bilmiyor. Kardelen Kadın Merkezleri ve sığınma evi ile birlikte daha farklı neler yapabileceğimizi tartışacağız. Bağlar da ciddi bir kadın potansiyeli var. Bu kadın potansiyeli de ciddi bir örgütlülüğe sahiptir ve bizden beklentileri yüksektir. Bizde bu beklentilere cevap olmalıyız. Bu sadece kadın merkezleri üzerinden olacak bir şey değil. Kardelen 1, 2 ve sığınma evi şiddetle mücadele ediyor ama sadece bu kurumlarla yürütülecek bir çalışma değil. Bu konuda tüm arkadaşlardan destek bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından kadınlar, yeni dönem yapılacak atölye çalışmalarına yönelik aldıkları kararları hayata geçirme çabası içinde olacaklarını belirtti.

Kadınlar Sorunlarını Masaya Yatırdı

Kadınlar Sorunlarını Masaya Yatırdı

Kadınlar Sorunlarını Masaya Yatırdı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim