• BIST 9550.19
  • Altın 2486.533
  • Dolar 32.5059
  • Euro 34.8109
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 23 °C

Kadınlar, Şiddete Hayır Diyerek Futbol Oynadılar

Kadınlar, Şiddete Hayır Diyerek Futbol Oynadılar
8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle halı sahada bir araya gelen kadınlar, kadına şiddete hayır diyerek futbol oynadılar.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle halı sahada bir araya gelen kadınlar, kadına şiddete hayır diyerek futbol oynadılar. Galatasaray ve Fenerbahçe formaları giyerek top oynayan kadınlara taraftarlar da destek verirken, kadınların birbirlerine karşı hoşgörülü tavırları beğeni topladı.

Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Denizli Şubesi tarafından bu yıl 7.'si düzenlenen "Annem Futbol Oynuyor" etkinliği kapsamında 4 takım halı sahada buluştu. Kadınlar çocukları ve eşleriyle maça gelirken, erkeklerin maç öncesi eşlerine taktik verdiği görüldü. Maç öncesi takımlar centilmence birbirlerine başarı dilerken, TÜFAD tarafından kadınlara çiçekler verildi. Kadınlar maç öncesi ısınırken, yaptıkları hareketler büyük beğeni topladı. Seremonide bir araya gelen kadınların hep bir ağızdan "Kadına şiddete hayır" demesi de büyük alkış aldı.

"KADINA KARŞI HER TÜRLÜ ŞİDDETE HAYIR DEMEK İÇİN BURADAYIZ"

Galatasaray forması giyen Alev Ölçek, her türlü şiddete karşı olduklarını belirterek, "Bu etkinliğin amacı kadına şiddete hayır demek. Ayrıca kadının her yerde olabileceğini göstermek istedik. 7 yıldır bu etkinliği yapıyoruz. Kadınların futbol oynarken de nasıl şiddet olmadan oynayabildiği gösteriyoruz. Her türlü şiddete hayır" dedi.

Fenerbahçe forması giyen Ayşe Erdem ise, "Biz aslında farklı renklerde forma da giysek arada soğukluk olsun istemiyoruz. Kadınlar olarak sahalarda daha fazla görülmek istiyoruz. Kadına karşı ve sahalardaki şiddetten dolayı çok üzülüyoruz. Kadınların her yere rahatlıkla girip çıkabileceğini düşünüyoruz. Kadına ve her türlü alanda şiddete kesinlikle karşıyız" diye konuştu.

"KADINLARA VE SAHADAKİ ŞİDDETE KARŞIYIZ"

TÜFAD Denizli Şubesi Başkanı Bülent Fil de bu yıl da kadına karşı şiddetin önlenmesi için farkındalık oluşturmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Dünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlarımıza özel bir organizasyon yaptık. Biz bu organizasyonu kadına şiddetin önlenmesi için sosyal sorumluluk projesi olarak yapıyoruz. 4 takım katılıyor. Cimbom'un melekleri, Fener'in gülleri, Futbolun Sultanları ve Muallimler. Kadınlarımız maçlara haftada 2 gün hazırlanarak geldiler. Biz şiddeti kesinlikle tasvip etmiyoruz. Bu organizasyonları çoğaltarak şiddetsiz bir dünya istiyoruz. Kadına karşı şiddete hayır diyoruz" diye konuştu.

Konuşmaların ardından takımlar birbirinin elini sıkarak başarılar diledi. Maçın başlama düdüğüyle birlikte kadınlar hünerlerini sergilerken, taraftarlar da kadın oyunculara destek verdi.

Kadınlar, Şiddete Hayır Diyerek Futbol Oynadılar

Kadınlar, Şiddete Hayır Diyerek Futbol Oynadılar

Kadınlar, Şiddete Hayır Diyerek Futbol Oynadılar

Kadınlar, Şiddete Hayır Diyerek Futbol Oynadılar

Kadınlar, Şiddete Hayır Diyerek Futbol Oynadılar

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim