• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 21 °C

Kadınlar için 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'

Kadınlar için 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'
Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'ni yürütmeye başladı.

Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) işbirliği ile "Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Projesi'ni yürütmeye başladı.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan ÇKA Genel Sekreteri Dr. Lutfi Altunsu, toplumsal cinsiyet eşitliği kapasitesinin artırılmasına yönelik bir işbirliği yaptıklarını söyledi. Proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran Lutfi Altunsu, "UNDP ortaklığında yürüteceği bu proje ile ÇKA'nın toplumsal cinsiyeti anaakımlaştırmaya (gender mainstreaming) ilişkin mevcut kapasitesini belirlemeyi ve gelişmeye açık alanları tespit ederek bu konudaki kurumsal kapasitemizi geliştirmeyi amaçlıyoruz." dedi.

Projenin Türkiye'deki kalkınma ajansları içerisinde ilk defa uygulanacak pilot bir niteliğe sahip olması açısından ayrı bir önem taşıdığına dikkat çeken Altunsu, proje sonucunda elde edilecek çıktıların ve kazanımların ilerleyen süreçte diğer kalkınma ajansları ile de paylaşılması ve yaygınlaştırılmasının planlandığını ifade etti.

Genel Sekreter Altunsu, projenin özellikle bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasında ajansın işlevleri göz önüne alındığında, ajans işleyişinde toplumsal cinsiyet eşitliğini tüm süreç ve uygulamalarında merkeze alan bir yaklaşımın alt yapısının oluşturulması cinsiyete dayalı ayrımcılığın ortadan kaldırılmasını destekleyeceğini vurguladı. Altınsu, "Her ne kadar proje ajans kurumsal kapasitesinin artırılmasına yönelik gözükse de ilerleyen süreçte bölgeye önemli yansımaları olacaktır." diye konuştu

ÇKA'NIN KADIN İSTİHDAMI MALİ DESTEK PROGRAMI

Çukurova Kalkınma Ajansı 2012 yılında kadın "Kadın İstihdamının Arttırılması ve Mesleki Eğitimi Mali Destek Programını" açtı. Kadınların toplumsal yaşama daha fazla katılarak sosyal statülerini iyileştirmesine yönelik işgücüne katılımı teşvik etmek amacıyla açılan programda, kadın girişimciliğinin geliştirilmesine yönelik 8, kadınların meslek edindirilmesine yönelik (aşçılık, grafik ve web tasarımı, hasta bakımı gibi alanlarda) 19 olmak üzere toplam 27 eğitim verilmiş, bu eğitimlerde bin 164 kişiye ulaşıldı. Verilen mesleki eğitimler sayesinde 33 kişi istihdam edildi. 20 kadın girişimci kendine ait işletme açtı. 9 projede ortak veya iştirakçi olmak üzere kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, STK'lar ile meslek odalarından toplam 23 paydaş yer aldı.

Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim