• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C
  • İzmir 16 °C

Kadınlar Gününde CHP’ye Geçtiler

Kadınlar Gününde CHP’ye Geçtiler
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Kadın Kolları tarafından Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk...

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla CHP Kadın Kolları tarafından Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Çelenk sunumunun ardından parti lokalinde yapılan törende 30 kadın CHP'ye üye kayıtlarını yaptırdı.

Alaşehir CHP Kadın Kolları tarafından Cumhuriyet Meydanında 8 Mart Dünya kadınlar Günü dolayısıyla çelenk sunumu yapıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından CHP'li kadınlar parti lokaline gelerek bir basın açıklaması düzenledi.

Alaşehir CHP Kadın Kolları Başkanı Ayşe Musal, CHP Lokalinde yaptığı basın açıklamasında, "Bugün Dünyanın Kadınlar Günü olarak kutladığı bizim ise siyasal duruşumuzla yoğurarak Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak andığımız ve kutladığımız bir gündür. 1857 yılının 8 Mart'ında daha iyi çalışma koşulları isteyerek greve başlayan sayıları 40 bini bulan emekçi kadınlarımızı selamlıyor ve anıyoruz. Grev sırasında fabrikada çıkan yangın nedeniyle hayatlarını kaybeden 129 kadın işçimizi hüzünle anıyoruz." dedi.

Musal yaptığı açıklamayı şöyle tamamladı:

"Türkiye'de kadının çağdaş ve özgür bir birey olması konusunda öncü olan Mustafa Kemal Atatürk'ü 1923 yılının 1 Mart'ında Latife Hanımı Yasama Dönemi açılışı nedeniyle yapılan oturumu izlemesi için TBMM'e getirerek o dönemin koşullarında nasıl bir çığır açtığını hatırlıyoruz. Yine 1935 yılında 18 kadın Milletvekilinin Meclise girmesini minnetle anıyoruz. Kadın, gördüğü şiddetle, uğradığı haksızlıklarla değil, toplum içindeki Başarsıyla, fedakâr duruşuyla anılacağı bir Türkiye için çalışıyoruz. Kadının ayak seslerinin duyulmadığı, kadının eliyle yoğurmadığı hiçbir mücadele başarıya ulaşamamıştır. Fedakar kadınlarımızın çileli yaşamda değil, mutlu bir yaşam sürmeleri dileği ile tüm emekçi kadınlarımızın Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutluyoruz."

Alaşehir CHP Lokalinde Dünya Emekçi Kadınlar Gününü kutlamasından sonra 30 kadın CHP'ye üye kayıtlarını yaptırdı. Kutlamalara CHP ilçe başkanı Ahmet Akgündüz ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Kadınlar Gününde CHP’ye Geçtiler

Kadınlar Gününde CHP’ye Geçtiler

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim