• BIST 9571.39
  • Altın 2472.182
  • Dolar 32.463
  • Euro 34.5194
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kadınlar Günü onlar için sıradan bir gün

Kadınlar Günü onlar için sıradan bir gün
Dünyada ve Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Yozgat'ta böyle bir günden habersiz olan 4 kadının tek derdi çalışarak...

Dünyada ve Türkiye'de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanırken, Yozgat'ta böyle bir günden habersiz olan 4 kadının tek derdi çalışarak aile bütçesine katkı sağlamak.

Yozgat'a yaklaşık 100 kilometre uzaklıktaki köylerinden kendi ürettikleri hayvansal ürünleri hazırlayarak sabah 06.00'da yola çıkan kadınlar, ilde her hafta Salı günleri kurulan köylü pazarında satarak evlerinin eksiklerini tamamlıyor. Soğuk havaya rağmen açtıkları stantta tereyağı, peynir, yumurta satan kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kendileri için diğer günlerden bir farkının olmadığını, bugün de çalışmak zorunda olduklarını ifade ediyor.

Saraykent ilçesine bağlı Karamağara köyünden kendi ürettikleri hayvansal ürünleri satmak için gelen kadınlar, sabah 06.00'da yola çıktıklarını belirterek, çalışma şartlarının ağır ve zor olduğuna dikkat çekiyor. Güssün Güzel isimli kadın, bugünün Kadınlar Günü olmasının kendileri açısından bir öneminin olmadığını sıradan bir gün olduğunu vurguluyor. Güzel, "Köyde, geçimimizi hayvancılıkla sağlıyoruz. Hayvanlardan elde ettiğimiz ürünleri buraya getirerek satıyor evimizin geçimini katkıda bulunuyoruz. Tabi ki kolay değil hayvanların bakımı, evde ailene bakmak ve üstelik bu ürünleri buraya getirerek satmak çok zor. Ama mecburuz bu şekilde geçinmek zorundayız." diyor.

KADINLAR GÜNÜ OLDUĞUNU TELEVİZYONDAN ÖĞRENDİK

Kudret Babacan da bugünün Kadınlar Günü olduğunu televizyondan öğrendiğini anlatarak, şöyle konuşuyor: "Bizim için bugün sıradan bir gün. Biz ekmeğimiz, geçimimiz için bu soğukta köyden çıkıp burada tereyağı, peynir, yoğurt, yumurta satarak evin ihtiyaçlarını alıyoruz. Tabi ki zor bir iş kolay değil ama ailemizin geçimi ve çocuklarımızı okutmak için katlanıyoruz. Ayrıca kadınlara yapılan şiddeti kınıyorum."

Diğer kadınlar da benzer ifadeler kullanarak 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kendileri için bir anlam ifade etmediğini söylüyor.

Cihan

Kadınlar Günü onlar için sıradan bir gün

Kadınlar Günü onlar için sıradan bir gün

Kadınlar Günü onlar için sıradan bir gün

Kadınlar Günü onlar için sıradan bir gün

Kadınlar Günü onlar için sıradan bir gün

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim