• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C
  • İzmir 22 °C

Kadınlar Günü İçin Sergi Açtı

Kadınlar Günü İçin Sergi Açtı
8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Prof. Dr. Ayşenur Cerrah Celayir tarafından "Bale Esintisi" isimli resim sergisi açıldı.

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, Prof. Dr. Ayşenur Cerrah Celayir tarafından "Bale Esintisi" isimli resim sergisi açıldı.

Yalı Kilisesi Sergi Salonu'nda düzenlenen açılış programına Ünye Kaymakamı Mustafa Demir, Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi üyeleri ve vatandaşlar katıldı.

Küçüklüğünden bu yana resim yapan ve boş zamanlarını resim uğraşıyla dolduran Prof. Dr. Ayşenur Cerrah Celayir, 7 yaşından bu yana resim yaptığını ifade ederek "Ünye doğumluyum, İlkokul ve lisede Ünye'deydim, daha sonra üniversiteyi kazandığımda İstanbul'a gittim ama kalbin hep Ünye'deydi. Aslında tıp doktoruyum ama hep ressam olmak istedim. İnşallah emeklilik hayatımda resim yapacağım. Bu kişisel sergiyi burada açma şansını verdiğiniz için Ünye Belediye Başkanı ve Ünye Kaymakamı'na teşekkür ediyorum. Buradan gelen tüm gelirler Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi aracılığı ile üniversite öğrencilerine burs olarak gidecek" dedi.

Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar ise Yalı Kilisesi'nde bu tür sanatsal faaliyetlerin yapılmasından memnun olduklarını ifade ederek "Açılış öncesi içeriyi bir gezdim ve son derece güzel eserler olduğunu gördüm. Baktığımızda sanat, duyguların dışa vurulmuş hali. Prof. Dr. Ayşenur Cerrah Celayir çocuk doktoru olmasına rağmen boş bulduğu zaman dilimi içerisinde gerçekten kendi iç dünyasındaki o güzellikleri tuvale yansıtmak suretiyle son derece güzel resimler ortaya çıkmasına vesile olmuş. Ben yüreğine, emeğine sağlık diyorum. Gerçekten Sanatla uğraşan insanların gönüllerinde ayrı bir incelik, ayrı bir karakter, ayrı bir ruh dünyasının olduğunu biliyorum. Onu tebrik ediyorum ve Yalı Kilisesi'nde bu ve benzeri sanatsal faaliyetlerin cereyan ediyor olması bizleri de son derece memnun ediyor. Bir kez daha kendi evinde, kendi ocağında böyle bir sergi açtığı için kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

Serginin gelirleri, Türkiye Yardımseverler Derneği Ünye Şubesi aracılığı ile üniversite öğrencilerine burs olarak gidecek. "Bale Esintisi" isimli resim sergisi 19 Mart tarihine kadar açık kalacak.

Kadınlar Günü İçin Sergi Açtı

Kadınlar Günü İçin Sergi Açtı

Kadınlar Günü İçin Sergi Açtı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim