• BIST 9102.39
  • Altın 2325.575
  • Dolar 32.3788
  • Euro 35.0205
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C
  • İzmir 25 °C

Kadınlar, erkeklere şiddetin ne olduğunu gösterdi

Kadınlar, erkeklere şiddetin ne olduğunu gösterdi
Sivas'ta Kadınlar Günü, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı ilginç bir etkinlikle kutlandı.

Sivas'ta Kadınlar Günü, Cumhuriyet Üniversitesi öğrencilerinin yaptığı ilginç bir etkinlikle kutlandı. Etkinlikte erkekler kadın kılığına girerek, kadına uygulanan şiddeti protesto etti.

Kadınların da erkek kılığına girdiği etkinlikte erkeklere şiddet uygulanarak, kadına yönelik şiddete dikkat çekilmeye çalışıldı. Erkeklere şiddet görmüş gibi de makyaj yapıldı. Ayrıca erkeklerin mutfakta yemek yaptığını veya çamaşır yıkadığını gösteren fotoğraflardan oluşan sergi açıldı. Devlet Hastanesi önünde açılan sergi vatandaşların ilgisini çekti.

Toplum Gönüllüleri Vakfı Gönüllüsü Sare Otugüzel yaptığı açıklamada, Kadınlar Günü nedeniyle böyle bir proje yaptıklarını belirterek, "Projenin ortaya çıkış amacı ezilen ve şiddet gören kadınları bir nebze olsun anlamak ve halkı bilinçlendirmekti. Kadınlara sadece bir gün değil yıl boyunca eşit davranabiliriz." dedi.

Açtıkları fotoğraf sergisinde ise erkeklerin de yeri geldiğinde mutfağa girerek veya çamaşır yıkayarak kadınlara yardım edebileceğini, kadınların da aynı şekilde erkek işi yapabileceğini gösterdiklerini anlattı.

Erkeklerin kadın kılığına girerek kadınlardan şiddet gördüğü gösteriyi de değerlendiren Otugüzel, şunları söyledi: "Her zaman şiddeti kadın görüyor, erkeğe şiddet uygularsak farkındalığa dikkat çekebiliriz diye düşündük. Sabahtan beri yaptığımız etkinlikte, çok ters tepkiler alsak da gerçekten olumlu dönüşler alıyoruz ve fikir kutusuna yazılanlardan görülmese bile bu durumdan yakınan bir sürü kadın olduğunu fark ettik. Erkeklerin de kadınlar gibi iş yaptığını gören bir kişi "erkeklik yerler altında" dedi ama bu durumu hoş karşılayan amcalar dedeler de var; "Hayat müşterek, eşimiz hasta olduğunda yapmak zorunda kalıyoruz" diyenler de oluyor."

Kadın kılığına giren Burak Cücen ise kadına yapılan şiddetin aslında sözlü ve fiziki olmak üzere farklı versiyonları olduğuna değinerek, "Bunları engellemek istiyoruz, bir insanı değiştirirsek o başkalarını değiştirir. On binlere hatta milyonlara ulaşabilecek bir amacımız var. Bu etkinlik 55 farklı üniversitede düzenleniyor." diye konuştu.Cihan

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim