• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C
  • İzmir 26 °C

Kadınlar, Döşemealtı Gençlik Meclisinde Yüzde 50’yi Yakaladı

Kadınlar, Döşemealtı Gençlik Meclisinde Yüzde 50’yi Yakaladı
Döşemealtı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyesi 50 genç vekil, Genel Kurula giderek meclis başkanlarını...

Döşemealtı Belediyesi tarafından hayata geçirilen Döşemealtı Gençlik Meclisi (DÖGEM) üyesi 50 genç vekil, Genel Kurula giderek meclis başkanlarını seçti. 6 genç vekil adayının yarıştığı seçimi, Akdeniz Üniversitesi Öğrencisi 20 yaşındaki Halil İbrahim Kayalı kazandı. 50 genç arasından seçilen DÖGEM üyesi vekiller 1 yıl görev yapacaklar. Genç vekiller seçilirken yüzde 50 cinsiyet eşitliği zorunluluğu getirildi.

Döşemealtı Belediye Meclis salonunda yapılan DÖGEM Genel Kurulu'na Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, başkan yardımcıları, meclis üyeleri ve 50 genç vekil ile birlikte aileleri katıldı. İstiklal Marşı ve Saygı duruşunun ardından Genel Kurul'un açılış konuşmasını yapan Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, "DÖGEM projesi şuana kadar her platformda en çok önemsediğim projedir. Döşemealtı'nı geleceğin yıldızı yapacak olan gençlerimizdir. Gençlik merkezimiz siyaset üstü bir meclistir. Hiçbir siyasi partiye özgü bir çalışma değildir. Gençlerimiz Avrupa'nın bir çok şehrine giderek orada bulunan gençlerle bir araya gelecek. Bilgi alışverişinde bulunacaklar. Gençlerimizin ufkunu açmak benim en büyük hedefimdi" diye konuştu.

BELEDİYE KANUNUN İYİ ÖĞRENİN

Başkan Turgay Genç'in ardından söz alan Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül ise gençlere tavsiyelerde bulunarak, öncelikle belediye kanunu öğrenmelerini istedi. Gençlerden tarafsız bir vekil olmalarını isteyen Baygül, "Kendi gözlemlerinize dayanarak ürettiğiniz fikirler, ilçemizin geleceğine ışık tutmalı. Şunu hiç unutmamak gerekiyor. Bir ülkede öncelikle liyakate layık olmaya değer vermek gerekiyor. İş hayatında ve özel hayatta disiplini en başa koymak gerekiyor. Eğer insanlar hak ettikleri yerde olurlarsa toplumların büyümesi de kolay oluyor" dedi.

20 YAŞINDA MECLİS BAŞKANI OLDU

Konuşmaların ardından Belediye Başkanı Turgay Genç başkanlığında toplanan genç vekiller, Genel Kurula giderek meclis başkanlarını seçti. Meclis başkanlığı için 6 genç vekil aday oldu. Adaylardan Akdeniz Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 2.sınıf öğrencisi Halil İbrahim Kayalı 29 oy alarak meclis başkanı oldu. Başkan olma hayalinin gerçek olması nedeniyle çok mutlu olduğunu dile getiren Kayalı, "Buraya oturmak ile her şey bitmiyor. Bir şeylerin yapılması ve ilerlemesi için beni seçen arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Arkadaşlarım ile hayata geçireceğim çok projemiz var. Projelerimizin hayat geçmesi için birlikte olmalıyız. Bir olmalıyız" dedi.

Meclisin Divan Katip Üyeliği seçimini ise Şeyma Ekiz ile Ömer Yakar kazanırken Meclisin Yürütme Kuruluna Furkan Akın, Oğuz Tevke, Nebahat Uçar ve Melisa Gündoğmuş seçildi. DÖGEM üyesi 50 genç vekil "Genç Vekil Sertifikalarını" ve rozetlerini ise Belediye Başkanı Turgay Genç ve Kaymakam Mehmet Baygül tarafından aldı.

YÜZDE 50 CİNSİYET EŞİTLİĞİ ZORUNLULUĞU

Döşemealtı'daki 14-25 yaş arasındaki 50 genç arasından seçilen DÖGEM üyesi vekiller 1yıl görev yapacaklar. Genç vekiller seçilirken yüzde 50 cinsiyet eşitliği zorunluluğu getirildi. 25 erkek ve 25 kadından oluşan genç vekiller, DÖGEM Proje Eğitim Merkezi bünyesinde başta Avrupa Birliği Erasmus olmak üzere temel proje döngüsü eğitimleri alarak Döşemealtı için proje başvuruları gerçekleştirecekler. 12 ayın sonunda en başarılı 5 genç vekile çeşitli sürpriz ödüller verilecek.

Kadınlar, Döşemealtı Gençlik Meclisinde Yüzde 50’yi Yakaladı

Kadınlar, Döşemealtı Gençlik Meclisinde Yüzde 50’yi Yakaladı

Kadınlar, Döşemealtı Gençlik Meclisinde Yüzde 50’yi Yakaladı

Kadınlar, Döşemealtı Gençlik Meclisinde Yüzde 50’yi Yakaladı

Kadınlar, Döşemealtı Gençlik Meclisinde Yüzde 50’yi Yakaladı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim