• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C
  • İzmir 16 °C

Kadınlar Daha Fazla Özgürlük İçin Bir Araya Geldi

Kadınlar Daha Fazla Özgürlük İçin Bir Araya Geldi
Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Türk kadının her alanda varlığını kanıtlamış batıdaki kadınlara...

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Betül Elmasoğlu, Türk kadının her alanda varlığını kanıtlamış batıdaki kadınlara nazaran hala istenilen özgürlüğünü yakalayamadığını söyledi.

Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD), Lider Yaratıcı Katılımcılar Derneği (LİYAKAT) ve Gediz Üniversitesi işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında düzenlenen "Kadın ve Toplumsal Dönüşüm" konferansı gerçekleştirildi. Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) da gerçekleşen konferansa, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Eski Bakanı ile Gediz Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Işılay Saygın, Gediz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyfullah Çevik ve İzmir'de faaliyet gösteren çok sayıda dernek temsilcisi katıldı. Panelin ilkinde moderatörlüğünü Ayça Dikmen yaptığı "Barış ve Uzlaşma Kültürü'nde Kadın" konulu panele Sabine Freizer, Sibel Safi, Canan Tan konuşmacı olarak katılırken, moderatörlüğünü ESBAŞ CEO'su Faruk Güler'in yaptığı "Ekonomide Kadının Yeri" konulu ikinci panelde ise Ayfer Yılmaz, Sanem Kılıç ve Ulvi Puğ düşüncelerini konuklara aktardı.

Panelin açılış konuşmasını yapan EGİKAD Başkanı Betül Elmasoğlu, 159 yıl önce Amerika Birleşik Devletleri'nin New York kentinde zor koşullar altında çalışan yaklaşık 40 bin dokuma işçisi kadının yaktığı özgürlük meşalesinin hala yandığını söyledi.

Olaylarda 129 işçinin hayatını kaybettiğine değinen Elmasoğlu, "Modern Türkiye'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün yaklaşık 90 yıl önce bizlere sağladığı başta "seçme ve seçilme hakkı" gibi birçok olanağa rağmen kadınlarımızın sırtına adeta bir hançer gibi saplanmış duran ve son yıllarda yeniden hakim olmaya başlayan ataerkil sistem, kadınlarımızı erken yaşta evlendirmeye, evlerinde oturtmaya, çocuk bakıcısı olmaya, okumasına, çalışma hayatına başlamasına engeller koymaya devam ediyor. Halbuki bugün en çok ihtiyaç duyduğumuz toplumsal barışın ve uzlaşma kültürünün tesis edilmesini kadınımızın entegre olduğu bir sosyal yaşamın gerçekleştireceği gerçeği bir kenarda duruyor" dedi.

Devlet bakanlığı sırasında çıkardıkları yasalarla 18 yaşından küçük kızların evlenmesine kesinlikle müsaade etmediklerini belirten eski Devlet Bakanı Işılay Saygın ise bugün bu yasaların gerek yumuşatıldığını gerekse de uygulayacak adalet mekanizmasının olmadığını öne sürdü. LİYAKAT Başkanı Berkay Eskinazi ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde İzmir'in tüm Türkiye'den ayrı bir anma programlarına sahip olduğunu söyledi.

Kadınlar Daha Fazla Özgürlük İçin Bir Araya Geldi

Kadınlar Daha Fazla Özgürlük İçin Bir Araya Geldi

Kadınlar Daha Fazla Özgürlük İçin Bir Araya Geldi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim