• BIST 9546.27
  • Altın 2478.558
  • Dolar 32.4914
  • Euro 34.5802
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 28 °C

Kadınlar Da Saç Ekimi Yaptırıyor

Kadınlar Da Saç Ekimi Yaptırıyor
Saç ekiminin en hızlı büyüyen segmenti kadınlara yapılan saç ekimi.

Saç ekiminin en hızlı büyüyen segmenti kadınlara yapılan saç ekimi. Kadınların saçları son dönemlerde çok fazla dökülüyor ve seyrekleşen saçlarına saç ekimi yaptırarak çözüm sağlamaya çabalıyorlar.

Estetik International Sağlık Grubu doktorlarından Dr. Mustafa Kemal Ataönder, kadınlara yönelik gerçekleşen saç ekimi hakkında bilgi verdi. Yeni tekniklerin kadınlara da uygulanabilecek şekilde tekrar düzenlendiğini belirten Mustafa Kemal Ataönder, "Cerrahi saç restorasyonu yani saç ekimi için geliştirilmiş geleneksel teknikler bugüne kadar hep erkeklerde kullanılmıştır. Fakat yeni teknikler kadınlara da uygulanabilecek şekilde tekrar düzenlendi. Özellikle Estetik International kliniklerimizde uyguladığımız Organik Saç ekimi, saçları gürleştirdiği ve kadınların en fazla arzu ettiği dolgun saç arzusuna cevap verebildiği için oldukça fazla tercih ediliyor" açıklamasında bulundu.

EN DOĞAL GÖRÜNÜMLÜ SAÇ EKİMİ

Organik Saç Ekimi'nin kadınlar tarafından çok fazla tercih ediliyor olmasının bir başka nedenini ise doğallığa bağlayan Dr. Mustafa Kemal Ataönder, "Saç ekimi hem erkeklerde hem de kadınlarda çeşitli şekillerde ve kalıcı olarak kellik sorununu çözümlemek amacıyla yapılır. Bozulmamış saç köklerinin yani kafa derisindeki güvenli donör alandan saç kökü alınarak, saçtan yoksunu bölgeye transfer edilir. Her saç ekimi yönteminin benzersiz avantajları ve dezavantajları vardır. Fakat Organik Saç ekimi en doğal görünümü oluşturmakta çok başarılı bir teknik. Erkekler genelde "Kötü bir saç görünümü, hiç saça sahip olmaktan çok daha iyidir" derler. Kadınların ise kellik sorununa bakış açısı farklı, erkeklerden çok daha fazla özgüven kaybı, güvensizlik ve hatta depresyon gibi sorunlar yaşıyorlar ve en doğal duruşa sahip saç yoğunluğunu istiyorlar. Erkeklerde saç dökülmesi çoğu zaman çekici ya da çekici sayılabilirken, kadınlarda ise tam tersi bir durum söz konusu. Toplumun tamamı genellikle kadınlarda saç veya kellik hatta ince saç kabul görmüyor. Kadınların her zaman uzun, gür ve sağlıklı bir saç yapısına sahip olması bekleniyor. Dolayısıyla saç ekimi kadınlar için, erkeklere oranla çok daha fazla gereken bir işlem olarak karşımıza çıkıyor" dedi.

AYNI ZAMANDA FAZLALIK YAĞLARINIZDAN KURTULABİLİRSİNİZ

Organik Saç Ekimi'nin avantajları hakkında bilgi veren Ataönder, "Organik Saç ekiminde hastanın bölgesel yağlanma sorunu çektiği bölgeden bir miktar yağ alımı yapıyor ve bunu kök hücreden zengin hale getirdikten sonra saçtan yoksun bölgeye enjekte ediyoruz. Bu haliyle saç dökülme ve kellik sorunu yaşayan hasta, kök hücrenin tüm avantajlarını bu alanda yaşıyor. Aynı zamanda eğer isterse daha fazla miktarlarda yağ alımı yapılarak, bölgesel yağlanma sorunundan da kurtulabilme şansı var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim