• BIST 9079.97
  • Altın 2323.82
  • Dolar 32.3831
  • Euro 34.8459
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C
  • İzmir 17 °C

Kadınlar 8 Mart’ta Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

Kadınlar 8 Mart’ta Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu
Edirne'de kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu.

Edirne'de kadınlar, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sundu. Törende, ülke genelinde cinayete kurban giden kadınlar da unutulmadı.

Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi organizasyonluğunda, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin kadın kolları üyelerinin katılımıyla Atatürk Anıtı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Türk Kadınlar Birliği Edirne Şubesi Başkanı Ecz. Ayşen Tamergil, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Tamergil, kadınların hak ettiği sevgi ve saygıyı toplumdan alamadığını belirterek, "Psikolojik bozukluk ve kişisel eksiklik durumu had safhaya gelmiştir. Bu sebeple kadın cinayetleri, çocuk gelinler, taciz ve tecavüz tavan yapmıştır. Biz kadın kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve bu acıya duyarlı olanlar bu noktada varız ve var olacağız" dedi.

ZÜBEYDE HANIM BÜSTÜ AÇILDI

Törene katılan kadınlar ve Belediye Başkanı Recep Gürkan, Belediye Bandosu eşliğinde Zübeyde Hanım Büstü'ne yürüdü. Etkinlikte, Edirne Belediyesi'nin yeniden düzenlediği Zübeyde Hanım büstünün açılışı yapıldı.

Belediye Başkanı Gürkan yaptığı konuşmada kadının ve önemine vurgu yaparak, Kurtuluş Savaşı'ndaki kadınlardan örnek verdi.

Tarih kitaplarına detaylı bakıldığında Kurtuluş Savaşı'nda kadınların ön plana çıktığını dile getiren Başkan Gürkan, "Türkiye Cumhuriyeti diye özgür bir ülke varsa, bu devlette şanlı bayrağımız dalgalanıyorsa, her gün minarelerden 5 vakit ezan okunuyorsa herkes çok iyi bilmelidir ki bu Türk kadınının eseridir. Bu anlamda Türk kadını bütün dünya kadınları içerisinde emsalsiz bir yere sahiptir, baş tacıdır ve eli öpülecek annedir" ifadelerine yer verdi.

Büstün açılışını, Belediye Başkanı Recep Gürkan ve sivil toplum kuruluşlarının kadın kolları temsilcileri gerçekleştirdi.

Kadınlar 8 Mart’ta Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

Kadınlar 8 Mart’ta Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

Kadınlar 8 Mart’ta Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

Kadınlar 8 Mart’ta Atatürk Anıtı’na Çelenk Sundu

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim