• BIST 9524.59
  • Altın 2506.507
  • Dolar 32.5875
  • Euro 34.5111
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kadını Mutlu Kent: Gaziemir

Kadını Mutlu Kent: Gaziemir
Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Kent Konseyi ve kadın derneklerinin birlikteliğiyle düzenlenen eğitimleri tamamlayan kadınlar, sertifikalarını aldı.

Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Kent Konseyi ve kadın derneklerinin birlikteliğiyle düzenlenen eğitimleri tamamlayan kadınlar, sertifikalarını aldı. Törende kadının hayattaki rolü ve önemine değinen Gaziemir Belediye Başkanı Şenol, "Her zaman kadınlarımızın yanındayız. Gaziemir, kadınları mutlu kent" dedi.

Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Kent Konseyi ile birlikte Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği'nin desteğiyle "Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Eğitimi', Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı'nın desteği ile de "Lider Kadın ve Örgütlenme Eğitimleri" düzenledi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan kadınlara Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, Gaziemir Kent Konseyi Başkanı Savaş Kapucu, Kadın Meclisi Başkanı Nuray Karasoy Öztürkoğlu sertifikalarını verdi. Eğitime katılan kadınları kutlayan, eğitime katkı sağlayanlara teşekkür eden Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, "Ülke olarak kadın hakları konusunda çok sıkıntılıyız. Hayatın tüm yükünü kadınlarımız çekiyor ama cezalandırılan, haksızlığa uğrayan yine kadınlarımız. Belediye olarak kadınlarımızın sosyal, ekonomik ve toplumsal hayatta söz sahibi olabilmeleri adına projeler hayata geçiriyoruz. Bütün kadınların her zaman yanındayız. Gaziemir, kadını mutlu bir kent" diye konuştu.

KADININ İNSAN HAKLARI EĞİTİMİ

Gaziemir Belediyesi, Gaziemir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadının İnsan Hakları-Yeni Çözümler Derneği birlikteliğiyle düzenlenen "Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Eğitimi" 16 hafta sürdü. Her hafta salı günü düzenlenen ve Hale Kolay tarafından verilen eğitimi 18 kadın başarıyla tamamladı. Gaziemir Belediyesi'nin seminer salonunda düzenlenen eğitimlerde kadının insan hakları, anayasal ve medeni haklar, kadına karşı şiddet ve aile içi şiddet, şiddete karşı stratejiler, kadının ekonomik hakları, iletişim, toplumsal cinsiyete duyarlı çocuk eğitimi ve çocuk hakları, kadın ve cinsellik, doğurganlık hakları, kadın ve siyaset, feminizm ve kadın hareketi, kadın örgütlenmesi gibi konu başlıklarını ele alındı.

LİDER KADIN VE ÖRGÜTLENME EĞİTİMİ

Gaziemir belediyesi, Gaziemir Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı birlikteliğiyle "Lider Kadın ve Örgütlenme Eğitimi" düzenlendi. Dokuz hafta süren ve Sema Kaya tarafından verilen eğitime kadınlar yoğun ilgi gösterdi. Eğitim boyunca toplumsal cinsiyet, katılımcı, kapsayıcı ve yatay liderlik, iletişim stratejileri, savunuculuk ve lobi, ortak eylem planı oluşturma, kadın ve toplum gibi konular ele alındı.

Kadını Mutlu Kent: Gaziemir

Kadını Mutlu Kent: Gaziemir

Kadını Mutlu Kent: Gaziemir

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim