• BIST 9467.05
  • Altın 2495.93
  • Dolar 32.5946
  • Euro 34.8018
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 22 °C

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ve Destek Projesi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ve Destek Projesi
Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi'nin kapanış toplantısı yapıldı.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi'nin kapanış toplantısı yapıldı.

Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, İnternationaler Bund (IB), Başkent Üniversitesi, Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması Araştırma ve Uygulama Merkezi (BÜKÇAM) ile Düzce Nilüfer Kadın Çevre Kültür ve işletme Kooperatifi işbirliğiyle Ankara-Düzce-Nevşehir ve Kırşehir'de yürütülen "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek projesinin kapanış toplantısı gerçekleştirildi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi'nin kapanış toplantısına Düzce Vali Yardımcısı Selda Dural, Düzce Belediyesi Kent Konseyi Genel Sekreteri Belediye Başkan Yardımcısı Ali Güney, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ayşe Akın, Düzce Nilüfer Kadın Kooperatifi Başkanı Selma Demirelli, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Sebahat Uçar ve projeye destek veren tüm katılımcılar katıldı.

Düzce Nilüfer Kadın Kooperatifi Başkanı Selma Demirelli açılış konuşmasında Düzce Nilüfer Kadın Kooperatifi'nin faaliyetleri hakkında bilgiler verdi. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi'nin uzun soluklu bir proje olduğunu ve hedeflerinin projeye sürdürülebilir çalışma alanı yaratmak olduğunu vurgulayan Selma Demirelli, proje içerisinde olmaktan gurur duyduğunu belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Zeki Yıldırım, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi'nde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "İlimizde kadına yönelik şiddetle ilgili kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları tarafından çalışmalar yapılmaktadır. Düzce'de çok üzücü fakat son zamanlarda kadına şiddet vakaları artış gösteriyor. Bunun önlenmesi için elimizden geleni yapıyoruz" dedi.

Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ayşe Akın, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi'nin 4 ilde yürütüldüğünü ve bu projeyle kamu ve sivil toplum kuruluşları arasında güç birliği oluşturmak istediklerini belirterek, yaptıkları tespit ile kadına verilen değerin azaldıkça şiddetin de aynı oranda arttığı söyledi. Akın, "Türkiye, 140 ülkede sonlarda ve Kadın-erkek eşitliği hala sağlanamadı. Türkiye'de her 3 kadından birinin maruz kaldığı şiddetin son bulması için sosyal sorumluluk projeleri yürütüyoruz. 2 yıl önce başlamış olduğumuz "Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi" ile şiddete çözüm üretilmeye çalışıyoruz. Türkiye'de 81 ilinde kadınlar benzer oranda şiddet görüyor. Amacımız, bu projeyle şiddeti önlemek, kadını korumak. Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi ile yerel yönetimlere ve işbirliği yaptığımız sivil toplum kuruluşlarına çok iş düşüyor. Bu projenin temelinde sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşlarını bir araya getirmek var. Düzce'de bütün kurum temsilcileri projeye tüm içtenlikleriyle destek veriyorlar" dedi.

EŞİTLİKTE 140 ÜLKEDE SONLARDAYIZ

Kadına şiddette Türkiye'nin dünyadaki konumu hakkında açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Prof. Dr. Ayşe Akın, "Kadının sosyal konumu ne kadar aşağıya doğru bir eğilim gösterirse; kadın eğitimsiz, kadın çalışmıyor, kadın eve mahkum edilmiş bir grupta yer alarak şiddete maruz kalıyor. Kadına verilen değer ne kadar azsa gördüğü şiddette aynı oranda artıyor. Bu proje şiddet görenlere yardım etmeyi öngörüyor. Hâlbuki şiddet görmenin öncesi var. Doğumdan itibaren kadın-erkek eşitliği üzerinde durarak şiddetin önlenmesinin üzerinde durulması gerekiyor. Bu durum Türkiye'de yok. Türkiye kadın-erkek eşitliği arasında 140 ülkede sonlarda yer alıyor. Kadının insan olarak haklarını kullanamıyorsa, kadının konumu orada kötüdür ve şiddet kaçınılmazdır. "Kadın 2.sınıf vatandaş muamelesi görüp bu onun fıtratında vardır" gibi bir anlayış doğru değildir" dedi.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Koruma ve Destek Projesi, katılımcıların fikir ve görüşlerinin alınması ve projenin sürdürülebilirliği hakkındaki konuşma ile son buldu.

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ve Destek Projesi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ve Destek Projesi

Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Ve Destek Projesi

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim