• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 19 °C

"Kadına Şiddet Münferit Değil, Sistematiktir"

"Kadına Şiddet Münferit Değil, Sistematiktir"
Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Eskişehir Şubesi, 8 Mart Dünya Kadın Emekçileri Günü nedeniyle üye ve eşlerine...

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) Eskişehir Şubesi, 8 Mart Dünya Kadın Emekçileri Günü nedeniyle üye ve eşlerine bir kahvaltı düzenledi.

Tüm Bel-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ergun Uzun, sendikanın çalışmalarından söz ederek tüm kadınların mücadele ve dayanışma gününü kutladı. Tüm Bel Sen Eskişehir Şubesi Kadın Sekreteri Nuray Çakır ise, 8 Mart'ı ve kadın mücadelesini anlattı. Esnek, kuralsız, güvencesiz ve kölece çalışmaya karşı, emeğe sahip çıktıklarını belirten Nuray Çakır, "Kadın istihdamını arttırmak bahanesiyle farklı zamanlar da farklı adlarla çıkarılan paketlerle ulusal istihdam strateji belgelerinde ve torba yasalarla kadınlara müjde olarak sunulan düzenlemelerin asıl hedefi kadını eve, aile içine hapsederek sermayeye ucuz iş gücü yetiştirme aracına dönüştürmektir" dedi.

Ülkemizde kadın cinayetlerinde, taciz ve tecavüz vakalarında, cinsel istismar suçlarında gün geçtikçe yaşanan artışın birincil elden sorumlusunun hükümet olduğunu savunan Çakır, kadınların yükselttiği her itirazın erkek-devlet şiddeti ile bastırılmaya çalışıldığını söyledi.

Kadına yönelik şiddetin münferit değil sistematik olduğunu da anlatan Çakır, "Kaynağını erkek egemen sistemden aldığını söylüyoruz. İşte bu nedenle fetvalarınıza nasıl gülüp nasıl giyineceğimize dair verdiğiniz kararlara ve bize fıtrat olarak kabul ettirmeye çalıştığınız eşitsizliğe karşı var olduğumuz her yerde, itiraz etmekte kararlı olduğumuzu bir kez daha haykırıyoruz. Erkek adalet değil, gerçek adalet sağlanıncaya kadar mücadelemize devam edeceğiz" diye konuştu.

"Kadına Şiddet Münferit Değil, Sistematiktir"

"Kadına Şiddet Münferit Değil, Sistematiktir"

"Kadına Şiddet Münferit Değil, Sistematiktir"

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim