• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C
  • İzmir 18 °C

"Kadına Her Gün Değer Veren Bir İnancın Mensubuyuz"

"Kadına Her Gün Değer Veren Bir İnancın Mensubuyuz"
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, kadına sadece bir gün değil her gün değer veren bir inancın...

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mesajında, kadına sadece bir gün değil her gün değer veren bir inancın mensubu olduklarını söyledi. Başkan Çelik, "Yüreğindeki sınırsız sevgi ve sabırla, bizi biz yapan tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, önemli günleri sadece bir vesile olarak gördüklerini belirtti ve kadınların yılın 365 günü aynı değer ve kıymette olduklarını söyledi. Kadınlara her gün değer veren bir inancın mensupları olduğumuzu hatırlatan Başkan Mustafa Çelik, "Allah katında makbul olan da budur. Alemlere rahmet olarak gönderilen ve bizlerin Kuran-ı Kerim ile birlikte yol haritamız olan Peygamberimiz "Kadınlar hakkında size hayrı vasiyet ediyorum" buyurmuştur. Dolayısıyla O'nun vasiyetini yerine getirmek en önemli görevlerimizdendir. Peygamberimiz ayrıca, "En hayırlı mümin eşine karşı ahlâkı en iyi olandır" sözleriyle iyi bir Müslüman olma iddiasındaki kişilerin nasıl olması gerektiğini ortaya koymuştur. Böyle bir inancın mensuplarının kadınlara karşı olumsuz tutumlar takınması söz konusu olamaz, olmamalıdır" diye konuştu.

Kadınların toplum içinde karşılaştıkları sorunları gidermek için önemli projeleri uyguladıklarını ve uygulamaya da devam edeceklerini vurgulayan Başkan Mustafa Çelik, "Kadınlarımızın boş zamanlarını değerlendirebilmeleri ve aile ekonomilerine katkıda bulunabilmeleri için hobi ve meslek kurslarımız önemli bir işlev görüyor. Kayseri Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Mesleki Eğitim Kursları (KAYMEK) tarafından verilen kurslarımızla pek çok kadınımız meslek öğrenerek iş hayatına atılıyor. Yine KAYMEK tarafından verilen girişimcilik eğitimleri ile pek çok kadınımız kendi işyerlerini kuruyor. Şimdi bu imkanları ilçelerimizdeki kadınlarımızın da ayağına götürüyoruz. Tek amacımız kadınlarımızın sosyal ve ekonomik anlamda çok daha iyi duruma gelmeleri. Bu hizmetlerimizi çok daha artırarak kadınlarımızın sorunlarını en aza indirgemek için çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

Mesajında, kadınlar gibi toplumun tüm kesimlerinin bu şehirde huzurlu ve mutlu bir şekilde yaşaması için gayret göstermeyi sürdüreceklerini dile getiren Başkan Mustafa Çelik, "Yüreğindeki sınırsız sevgi ve sabırla, bizi biz yapan tüm kadınlarımızın Kadınlar Günü'nü kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim