• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 20 °C
  • İzmir 19 °C

Kadın Ve Genç Girişimcileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kadın Ve Genç Girişimcileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı
Halkbank Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadın ve Genç Girişimciler Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Halkbank Bölge Müdürlüğü tarafından organize edilen "Kadın ve Genç Girişimciler Bilgilendirme Toplantısı" yapıldı.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'ndeki toplantıya AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, Erzurum Vali Yardımcısı Hatice Bayar Özdemir, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Halkbank Erzurum Bölge Koordinatörü Gökhan Yiğit, KOSGEB İl Müdürü Veysel Vural, Sivil toplum kuruluşu başkanları, kadın ve genç girişimci adayları katıldı.

Kadın ve genç girişimciler için gereken desteğin verildiğini belirten AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu, "Bugün Türkiye'de gelişmenin güçlü olmanın yeni bir adımını atıyoruz. AK Parti olarak seçim beyannamelerimizden bir tanesi de güçlü müreffeh bir ülke yaratmanın en temel şartlarından birinin özellikle kadın ve genç girişimcilik olmasının gerekliliğine inanıyoruz. Burada kadınlarımız ve gençlerimize verilecek fırsatlardan bahsediyoruz. Bunlardan birisi kadın ve genç girişimcilerimize vereceğimiz 50 bin TL'lik ilk iş kurmak için hibe desteği. İkincisi kadın ve genç girişimcilerimizin kendi işlerini kurma safhasında ortaya düştükleri finansal sıkıntıları giderebilmek adına talep ettikleri kredinin yüzde 85'inin kefaletinin kredi garanti fonundan karşılanması. Böylelikle yüz bin TL'lik kredinin 85 bin lirasını devlet sizin adınıza kefil olmuş olacak. Dolayısıyla önünüzde bulunan finansal engeli aşmış oluyorsunuz. Kadınlarımız ve gençlerimizin iş dünyasına daha özgür ve daha rekabetçi ortamlarda daha başarılı olmalarını sağlayacağız" dedi.

Girişimciliğin risk üstlenmek olduğunu vurgulayan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmeni, "Bu şehirde üretim ve istihdamı gerçekleştirmediğimiz sürece yaptıklarımızın hiçbir kıymeti olmayacaktır. Çünkü bu Erzurum için istiklal ve istikbal mücadelesidir. Girişimcilik risk üstlenmektir. Bir ülkenin ekonomik olarak kalkınması için emek, sermaye, toprak ve girişimcisi olmalıdır. Bu üretim faktörlerinin her birisi önemlidir. Ama girişimci her şeyden önemlidir. Osmanlı gibi büyük bir imparatorluğun yıkılmasının en önemli nedenlerinden birisi kendi ülkesinden girişimcilik yeteneğinin olamamasındandır. Eğer emek, sermaye eksikse dışarıdan temin edilebilir. Ancak girişimci eksik olduğu zaman başarılamamaktadır. Bu yüzden girişimci faktörü son derece önemlidir. Bir ülkede girişimcinin desteklenmesi şüphesiz o ülkenin kalkınması için gereklidir" diye konuştu.

Kadın Ve Genç Girişimcileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kadın Ve Genç Girişimcileri Bilgilendirme Toplantısı Yapıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim