• BIST 9705.99
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 26 °C
  • İzmir 26 °C

Kadın ve çocuklara psikolojik ve hukuksal yardım sağlanıyor

Kadın ve çocuklara psikolojik ve hukuksal yardım sağlanıyor
Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından geçen yıl, 237 kadın ve 133 çocuğa 925 seans psikolojik destek hizmet verildiği, 15 kadına da hukuk...

Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi tarafından geçen yıl, 237 kadın ve 133 çocuğa 925 seans psikolojik destek hizmet verildiği, 15 kadına da hukuk yardım sağlandığı belirtildi.

Kadın Danışma Merkezi, şiddete maruz kalan ve risk altında bulunan kadınlara ve çocuklara hukuksal, psikolojik, terapi ve sosyal hizmet mekanizmalarına erişim imkanı sunabilmek amacıyla geçen yıl Nevşehir Belediyesi bünyesinde hizmete kazandırılmıştı. Son yıllarda toplumsal sorunların temelinde yatan, ailelerin parçalanmasına, kadınların ve çocukların bile hayatlarına mal olan kadına yönelik şiddet konusunda toplumsal duyarlılığın artması ve problemlerin sona erdirilmesi için Kadın Danışma Merkezi çalışmalarını sürdürüyor. Merkez, şiddete maruz kalan ve risk altında bulunan kadınlara ve çocuklarına danışmanlık hizmeti sunarken aynın zamanda hukuksal ve psikolojik danışmanlık, terapi desteği, sosyal hizmet mekanizmalarına erişim imkanı da sunuyor. Merkez tarafından ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Müftülüğü ile işbirliği içerisinde, kurs ve okullarda bilgilendirme seminerleri gerçekleştiriliyor.

Bu yıl içerisinde 237 kadına ve 133 çocuk danışana, toplamda 925 seans psikolojik destek hizmet verildi, hukuksal destekten de 15 kadın yararlandı. İl Müftülüğü ile yapılan iş birliği kapsamında il merkezindeki 32 Kur'an-ı Kerim öğrenme merkezindeki öğrencilere yönelik olarak toplumsal cinsiyet, şiddet ve türleri, aile içi iletişim, çocuk istismarı ve şiddet karşısında başvurulacak yerlere ilişkin bir dizi seminer düzenlendi. Merkezdeki bu çalışmalara ilave olarak eğitim-öğretim yılı içerisinde ilçelerde 44 Kur'an-ı Kerim öğrenme merkezinde bu eğitim çalışmaları gerçekleştirildi. Bu eğitim çalışmalarında 368 kadına ulaşıldı. Seminerler ve danışan kadınlar toplamında bin 145 kadına ulaşılarak çalışmalara ilişkin bilgiler aktarıldı.

Hedefleri doğrultusunda eğitim çıtasını yükseltmeyi hedefleyen Nevşehir Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu ile işbirliği çalışmaları kapsamında öğrencilere toplumsal cinsiyet eşitliliği, şiddet ve türleri, aile içi iletişim, çocuk istismarı konusunda ve şiddet karşısında başvurulacak yerler hakkında bugüne kadar bir dizi seminerler düzenledi.

Kadın Danışma Merkezi kanalıyla yine İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan merkez ortaöğretim ve liselerde toplumsal cinsiyet eşitliği, şiddet ve türleri, sınav kaygısı, aile içi iletişim konularında da bilgilendirmelerde bulunularak seminerler verildi. Bu yöndeki çalışmaların ilçelerdeki ortaöğretim ve lise öğrencilerin yanı sıra veliler için de çalışmalara başlanıldı.

Öte yandan Nevşehir Belediyesi Özel İnsanlar Merkezi'nde eğitim gören özel insanlara ve ailelerine yaşadıkları sorunlar ile baş edebilme, toplumda engellilik anlayışı, ebeveynlerin engelli çocuk iletişimleri hakkında düzenli aralıklarda bilinçlendirilmesine yönelik eğitimlere merkez uzmanları devam ediyor.

Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim