• BIST 9566.57
  • Altın 2472.239
  • Dolar 32.464
  • Euro 34.544
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 18 °C
  • İzmir 23 °C

Kadın, Üretim Ve Dayanışma Atölyeleri Açıldı

Kadın, Üretim Ve Dayanışma Atölyeleri Açıldı
TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da Kadın, Üretim ve Dayanışma Atölyeleri açıldı.

TEKİRDAĞ (İHA) – Tekirdağ'da Kadın, Üretim ve Dayanışma Atölyeleri açıldı. "Hayal Adası" Projesi kapsamında açılan 10 atölyede, kadınların aktif olarak üretime katılmaları ve ekonomik olarak ihtiyaçları gidermeleri sağlanacak.

Tekirdağ Valiliği tarafından yürütülen, Trakya Kalkınma Ajansı (TRAKYAKA) Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Süleymanpaşa Belediyesi ve Halk Sağlığı İl Müdürlüğü'nün de destek verdiği "Hayal Adası" projesi Kadın Üretim ve Dayanışma Atölyeleri'nin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi.

Tekirdağ eski hal binasında gerçekleştirilen atölye açılışına, Vali Enver Salihoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Süleymanpaşa Kaymakamı Ahmet Atılkan, Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, TRAKYAKA Genel Sekreteri Mahmut Şahin, İl Sağlık Müdürü Yavuz Akbulut ve Tekirdağlı vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi açıklamalarda bulunan Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, "Bu açılacak olan proje, Tekirdağ Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin, Süleymanpaşa Belediyemizin ve ilgili kurumların, özetle Süleymanpaşalıların işbirliği ve elbirliği içerisinde davrandığında neleri başarabileceğinin en büyük simgesidir. Türkiye'de kadının sosyal yaşama, ekonomik yaşama katılımı, onların üretkenliğinin artırılması ve eşit yurttaş olmaları noktasında, pozitif ayrımcılık yapılması gereken bir alanda desteklerini esirgemeyerek katkı sunan tüm kurumlara teşekkürlerimi iletiyorum" dedi.

Ardından bir diğer açılış konuşmasını gerçekleştiren TRAKYAKA Genel Sekreteri Şahin, "Tekirdağ Valiliğimizin hazırlamış olduğu, Süleymanpaşa Belediyemizin, Büyükşehir Belediyemizin ve Halk Sağlığı Müdürlüğü'nün destek verdiği kadınlarımıza yönelik yöresel ürünlerin hazırlanması, satışının yapılması noktasında binaların elbirliği ile hazırlandığı diğer illere örnek olacak bir çalışma. Ben emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu da, "Kalınma Ajansımızın ekonomik desteği ile Valiliğimizin, Büyükşehir Belediyemizin ve Süleymanpaşa Belediyemizin katkılarıyla bu güzel etkinlik gerçekleştirilmiş oluyor. Bu tür projelerin en büyük tehlikesi sürdürülebilir olmaması umut ediyorum ki, bu defa bu projenin yasal süresinin tamamlanmasından sonra da sürdürülebilir olması. İlimizde Karacakılavuz'daki kadınlarımız güzel faaliyetler yapıyorlar. Tabi ki, pazarlama konusu her zaman bu tür işlerde sorun çıkıyor. Çünkü işin üretim tarafı teknik bir iştir. Ama pazarlama işi ise işin ticari tarafıdır, bu daha zor oluyor. O nedenle umarım bu hemen çözülür proje sürdürülebilir olur. İlimizin özgür ürünlerini hep birlikte desteklememiz lazım, önce kendimiz kullanmamız lazım, sonra başkalarına tanıtıp kullanmamız lazım. Bunu sürdürülebilir kılarak aile ekonomilerine önemli bir katkı sağlamamız lazım" ifadelerini kaydetti.

Açılış konuşmalarının ardından Kadın, Üretim ve Dayanışma Atölyeleri açıldı. Protokol üyeleri ve katılımcılar, atölyeleri gezdi.

Kadın, Üretim Ve Dayanışma Atölyeleri Açıldı

Kadın, Üretim Ve Dayanışma Atölyeleri Açıldı

Kadın, Üretim Ve Dayanışma Atölyeleri Açıldı

Kadın, Üretim Ve Dayanışma Atölyeleri Açıldı

Kadın, Üretim Ve Dayanışma Atölyeleri Açıldı

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim