• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C
  • İzmir 25 °C

Kadın Ressamlar İslam Mitologyası Sergisine Hazırlanıyor

Kadın Ressamlar İslam Mitologyası Sergisine Hazırlanıyor
Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Figen Köprülü öncülüğünde minyatür resim çalışmalarına devam eden kadın ressamlar, Aralık ayında İstanbul da...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde, Figen Köprülü öncülüğünde minyatür resim çalışmalarına devam eden kadın ressamlar, Aralık ayında İstanbul da düzenlenecek olan Minyatürlerle Osmanlı-İslam Mitologyası sergisine hazırlanıyor. 4 aydan beri hazırlık yapan amatör ressamlar, başarılı çalışmalara imza atarken, şimdiden sergi heyecanı yaşamaya başladı.

Burhaniye'de, belediyeye ait Ahmet Akın Kültür Merkezindeki Figen Köprülü Resim Atölyesinde çalışmalarını sürdüren, 8 kadın, Minyatürlerle Osmanlı-İslam Mitologyası sergisine hazırlanıyor. Çalışmaların bir aile ortamı içinde devam ettiğini anlatan Ressam Figen Köprülü, minyatür sanatının bütün özelliklerini öğretmeye çalıştığını anlattı ve sergi heyecanı yaşadıklarını söyledi. Çeşitli meslek ve yaşlardaki kadınlar da, sıcak bir ortamda çalışma yaptıklarını anlattı. İstanbul sergisine önem verdiklerini anlatan Ressam Figen Köprülü, "Biz atölyemizde ağırlıklı olarak minyatür çalışmaları yapıyoruz. Ben bu kendime özgü sanatımı burada arkadaşlarıma, bütün inceliklerini detaylarını öğretmeye çalışıyorum. Büyükşehir de daha iyi anlaşılacağımıza düşündüğümüz için Osmanlı İslam Mitologyası konulu sergiye katılacağız. Minyatür de özel bir seri olan bu konuyu arkadaşlarımla öğrencilerimizle birlikte çalışıp bu eserleri İstanbul da sergilemeye karar verdik. Umarım, çok başarılı çok güzel, çok ses getiren bir sergi olacak. Zaten inanıyorum buna. Çünkü çok zor bir sanat. Çalışan ve yapan çok az. Zaten 3-4 aydır çalışıyoruz bu sergiye. Aralık ayı gibi, böyle güzel bir mekanda çok hoş bir sergi düşünüyoruz. İnşallah, kısmet olursa tabi, Bunun dışında atölyemizde sadece minyatür değil, kara kalem ve yağlıboya eğitimleri de veriyoruz. Birçok kişiyi ressam olmayı isteyip de, kararsız olan kişilerin birçoğu ressam oldu. Çok mutluyuz, Dershanedeyiz zaten. Burası bir hobi merkezi. Biz burada her şeyi paylaşıyoruz. Haftanın 3 günü buradayız" dedi. Üniversite öğrencisi olan Tuğçe Konya da," Resim yapmayı çok seviyorum. Önceden de yapıyordum zaten. Burada üniversite okurken, Figen hocayla tanıştım. Ve bu yüzden çok memnunum. Burada minyatür üzerine çalışıyorum. Önceden. Kara kalem ve yağlıboya da yaptım. Ortam çok güzel. Aile gibi çok sıcak. Herkesi bekliyoruz" dedi. Emekli olduğunu anlatan İnci Kısmet de,"Resim yapmayı çok seviyorum. Daha önceden de ders almıştım. Sonra Figen hocayla tanıştım. Onun sayesinde minyatür eğitimi aldım, Birçok inceliklerini öğrendim. Çok güzel bir resim kolu minyatür. Çok şeyler öğrendim hocamdan. Hocamız şahane. Çok güzel öğretiyor bize. Ortamımız çok güzel" dedi. Gaye İnceoğlu ise,"Figen Köprülü atölyesinde çalışmaya başladım. Hocamızla ve arkadaşlarımızla birlikte çok güzel bir ortamımız var. Şu anda minyatür sergisine hazırlanıyoruz" dedi.

Kadın Ressamlar İslam Mitologyası Sergisine Hazırlanıyor

Kadın Ressamlar İslam Mitologyası Sergisine Hazırlanıyor

Kadın Ressamlar İslam Mitologyası Sergisine Hazırlanıyor

Kadın Ressamlar İslam Mitologyası Sergisine Hazırlanıyor

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim