• BIST 9524.59
  • Altın 2504.807
  • Dolar 32.5602
  • Euro 34.555
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 10 °C
  • İzmir 15 °C

Kadın Personele, Kadın Patron Şiddeti

Kadın Personele, Kadın Patron Şiddeti
Tunceli'de yayımlanan yerel bir gazetenin sahibinin, 2 kadın çalışanının darp ettiği ileri sürüldü.

Tunceli'de yayımlanan yerel bir gazetenin sahibinin, 2 kadın çalışanının darp ettiği ileri sürüldü. Basın açıklaması yaparak darp edildiklerini ileri süren çalışanlar, kadın patrondan şikayetçi oldu.

Tunceli Üniversitesi'nde eğitim gören ve yerel yayım yapan Emek Gazetesi'nde yarım zamanlı olarak çalışan 2 kadın öğrenci, gazete sahibi Hüsniye Karakoyun tarafından darp edildiklerini ileri sürerek, basın açıklaması yaptı. Çalışanlardan Tunceli Üniversitesi Makine Mühendisliği 2. sınıf öğrencisi Esra Çarkci, "Gazetedeki herkesi dışarı çıkardı. Daha doğrusu beni alt katta bulunan matbaaya indirdi. Tüm kapıları kilitledi. Kapıları kilitlemesiyle üzerime saldırması aynı anda oldu. Boğazımı tutarak tokat atmaya başladı. Çok sert darbeler attı. Aynı anda da hakaret ve tehditler savurdu. Kendisini üzerimden uzunca süre atamadığım için uzunca bir süre tokat atmaya devam etti" dedi.

"HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK"

Karakoyun'un bir süre sonra kendisini bıraktığını ifade eden Çarkci, "Çıktım şiddet gören arkadaşımla birlikte hastaneye giderek darp raporu aldım. Sonra polise ifade verdik. Çalışanların tamamının kadın olduğu gazetede bir kadın tarafından şiddet görmek beni hayal kırıklığına uğrattı. Tunceli'yi Türkiye'nin en aydın şehirlerinden iri olduğu için severek yazdım. Buranın insanlarını sevdiğim için tercih ettim. Kadın emeğiyle çıkan bir gazetede böyle şey görmek ben ve ailem açısından hayal kırıklığı oldu" diye konuştu.

"TEHDİT VE HAKARETLER SAVURDU"

Tunceli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 2. sınıf öğrencisi Evrim Melek ise hasta olduğu için işe gidemediğini sonrasında Karakoyun tarafından gazete bürosuna çağrıldığını ileri sürerek, şunları kaydetti:

"Odasına çağırdı. Diğerleri dışarıda kaldı. Odasının kapısını kapattım benimle normal konuşacak diye. Üzerime yürümeye başladı. Beni itti birkaç kere düşmemek için kendimi zor tuttum. Üzerime yürürken yüzüme vurdu, tehdit ve hakaretler savurdu. Seni bu üniversiteden mezun etmem. Bir daha geç kalırsan evini basar öldürürüm. Tunceli'yi sana zindan ederim filan dedi".

İHA'nın iddiaları sormak amacıyla defalarca aradığı Emek gazetesinin sahibi Hüsniye Karakoyun ise telefonlarına cevap vermedi.

Kadın Personele, Kadın Patron Şiddeti

Kadın Personele, Kadın Patron Şiddeti

Kaynak: Haber Kaynağı
Diğer Haberler
ÇOK OKUNANLAR
Tüm Hakları Saklıdır © 2009 İstanbul Haber | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim